Zakenbankiers Goldman Sachs gaan Slack naar de beurs brengen

12 december 2018 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Slack, de zakelijke chatapp die komend jaar naar verwachting naar de beurs gaat, zou zakenbank Goldman Sachs hebben ingeschakeld om de beursgang te begeleiden. Dat stelt persbureau Reuters op basis van anonieme bronnen.

Slack is met dagelijks acht miljoen actieve gebruiker een van de belangrijkste zakelijke chatapps in het landschap. De chatapplicatie, die veel weg heeft van oudere chatprogramma’s van decennia geleden zoals mIRC,  wordt voornamelijk door gebruikers ingezet op hun werk. 

Met Slack kunnen teams onderling in openbare of privékanalen met elkaar chatten en bestanden uitwisselen, waardoor interne emails niet langer, of in mindere mate, nodig zijn. Ook kunnen verschillende zakelijke applicaties geïntegreerd worden in de app. Slack neemt het met zijn chatapp in de markt op tegen gevestigde spelers als Microsoft – de ontwikkelaar van ‘Yammer’, een sociaal netwerk voor bedrijven en zakelijke chatapp ‘Teams’ – en Facebook – twee jaar geleden lanceerde het ‘Workspace’, dat bedrijfspagina’s op het sociale netwerk mogelijk maakte.Zakenbankiers Goldman Sachs gaan Slack naar de beurs brengenDe chatapp Slack heeft de afgelopen jaren een sterke positie ingenomen in de markt, mede door de overname dit jaar van chatdiensten Hipchat en Stride, beiden onderdeel van directe concurrent Atlassian. Slack stond de afgelopen periode al diverse malen in de belangstelling van grote spelers in de markt. Zo zou Amazon een jaar geleden Slack hebben willen overnemen, voor naar verluidt $9 miljard dollar. 

In een eerdere financieringsronde vorig jaar werd de chatapp gewaardeerd op ten minste $5,1 miljard, maar volgens de bronnen van Reuters hoopt Slack met de beursintroductie op een marktwaarde van  $10 miljard uit te komen. Afgelopen augustus haalde Slack reeds een bedrag van $427 miljoen op bij investeerders. Toen werd de organisatie ingeschaald op een marktwaarde van meer dan $7 miljard. De exacte datum van de beursintroductie is nog niet vastgesteld, omdat het bedrijf eerst de ontwikkelingen in de markt wil volgen.