Vermogende Nederlanders hebben gemiddeld 537 actieve zakelijke connecties

13 november 2018 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Volgens MeesPierson, de vermogensbeheertak van ABN AMRO, beschikken miljonairs vaak over een uitermate groot actief zakelijk netwerk, met gemiddeld 537 connecties. De iets minder rijken, maar met een half miljoen nog steeds aardig vermogenden, hebben opvallend genoeg bijna precies de helft van dat aantal connecties, namelijk 261.

Zijn vermogende Nederlanders vermogend omdat ze een groot zakelijk netwerk hebben of hebben ze een groot zakelijk netwerk omdat ze vermogend zijn? Het is een beetje een kip-ei-discussie, maar ongetwijfeld zal het een het ander versterken. Miljonairs hebben gemiddeld 537 actieve relaties in hun zakelijke netwerk, mensen met een vermogen van circa een half miljoen gemiddeld 261. Het is één van de uitkomsten van de jaarlijkse vermogensmonitor van ABN AMRO MeesPierson.

Vermogende Nederlanders hebben gemiddeld 537 actieve zakelijke connecties 

Zo veel zakelijke relaties miljonairs hebben, zo selectief zijn ze ogenschijnlijk in het aangaan van hechte vriendschappen. Ongeveer een derde (38%) geeft aan een klein aantal echt goede vrienden te hebben. Dat is wellicht ook een beetje uit zelfbescherming. Het gezegde luidt weliswaar ‘Als je wint heb je vrienden’, maar dat kan ook opgaan voor wat betreft geld. Opmerkelijk is wel dat vermogende Nederlanders in hun vrije nauwelijks omgaan met andere vermogenden. Slechts 5% geeft aan vooral rijken in de vriendenkring te hebben, de rest gaat doorgaans om met niet-vermogende Nederlanders.

Gezondheid belangrijkst

Voor één op de drie vermogenden is vriendschap het allerbelangrijkst in het leven, voor familie, werk of geld. Gevraagd naar wat in hun ogen geluk betekent scoort familie erg hoog. Het vaakst wordt een goede gezondheid gegeven (88%), maar familie of gezin is met 83% een goede tweede. Een mooie tijd hebben met familie of gezin is voor bijna de helft de belangrijkste drijfveer van het leven.