ING in lijst van meest ethische bedrijven ter wereld

02 april 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Het Ethisphere Institute, een internationale organisatie die zicht richt op ‘best practices’ in bedrijfsethiek, compliance en maatschappelijk verantwoord ondernemen, heeft de 2014 editie van de ‘World’s Most Ethical Companies’ bekendgemaakt. In de lijst van ethische koplopers staan 11 financiële instellingen, waaronder de Amerikaanse tak van ING.

Met de ranking, die dit jaar voor de achtste keer werd georganiseerd, wil Ethisphere Institute bedrijven erkennen die worden gezien als een best practice op het gebied van ethisch leiderschap. Bedrijven worden beoordeeld op vijf categorieën: het ethiek en compliance programma (25%), reputatie, leiderschap en innovatie (20%), bestuur (10%), maatschappelijke verantwoordelijkheid (25%) en de ethische bedrijfscultuur (20%). 

ING in lijst van meest ethische bedrijven ter wereld

In de lijst staan in totaal 144 organisaties, waaronder bekende merken als Google, H&M, Ford, Microsoft, Levi Strauss en PepsiCo. Vanuit de bankensector bevat de lijst vijf vertegenwoordigers: Banco do Brasil (Brazilië), National Australia Bank (Australië), Old National Bancorp (VS), Teachers Mutual Bank (Australië) en Westpac Banking Corporation (Australië). In de categorie 'Financial Services' behoort ING tot de koplopers, samen met onder meer Visa en Northern Tust.

ING is een nieuwe binnenkomer in de lijst. Twee jaar geleden maakte de Rabobank ook al eens deel uit van de prestigieuze ranking. Andere Nederlandse bedrijven die zich een ‘World’s Most Ethical Company’ mogen noemen zijn Holland America Line en Manpower.