BinckBank Tour vandaag van start

13 augustus 2018 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Deze middag start in Heerenveen de tweede editie van de BinckBank Tour, voorheen beter bekend als de Eneco Tour. BinckBank is sinds 2017 hoofdsponsor en naamgever van de wielerronde door Nederland en België. Voor de bank is sponsoring van de World Tour wedstrijd een voornaam pr-middel richting bestaande en potentiële klanten.

Het is weliswaar de tweede editie van de BinckBank Tour als zodanig, maar de geschiedenis van de Ronde van Nederland gaat terug tot 1948. In 2005 besloten de organisatoren tot een samenwerking met België en Luxemburg, waardoor de Ronde van de Benelux ontstond. Dat werd uiteindelijk de Eneco Tour. In 2017 gaf de energieleverancier aan te stoppen met sponsoring, waarna online beleggersbank BinckBank die schone taak op zich nam. Het was sinds het stopzetten van de Rabobank wielerploeg weer voor het eerst dat een Nederlandse financiële instelling met overgave in de wielrennerij stapte. De BinckBank Tour was geboren.

Toegankelijkheid

Voor BinckBank was de keuze van sponsoring snel gemaakt. Volgens de bank is wielrennen een populaire sport onder klanten uit de markten waarin BinckBank actief is, namelijk Nederland, België, Italië, Spanje en Frankrijk. Dat zijn toevallig ook vijf van de zes klassieke wielerlanden, alleen Zwitserland zit daar niet bij. Door sponsoring wil BinckBank de topwielersport bovendien toegankelijk houden voor iedereen.

BinckBank Tour vandaag van start

Naast naamsbekendheid en toegankelijkheid is de BinckBank Tour een uitgelezen mogelijkheden om klanten te ontmoeten. “Door deze tour zo toegankelijk mogelijk te maken, biedt het een uitgelezen kans om onze klanten in een informele setting te ontmoeten en een bredere doelgroep aan te spreken. Dit past bij de verbreding van de dienstverlening in de komende jaren. En met de sponsoring van dit evenement blijft topwielrennen de komende vijf jaar te zien in Nederland en België. Ook dat vinden we erg belangrijk”, aldus BinckBank.

Geraardsbergen

De BinckBank Tour telt zeven etappes en begint vandaag met een rit van Heerenveen naar Bolsward, via een flinke omweg. Uiteindelijk eindigt de ronde in het Belgische Geraardsbergen, waar de nomaden van het smalle zadel meerdere keren de befaamde Muur van Geraardsbergen op moeten. De kanshebbers? Die zijn vooral te vinden in de Belgische hoek, met namen als Tim Wellens en Greg van Avermaet. Nederland mag hopen op Niki Terpstra en Dylan van Baarle.