Inval hoofdkantoor Deutsche Bank vanwege Kirch zaak

26 maart 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Duitse opsporingsdiensten hebben dinsdag een inval gedaan in het hoofdkantoor van de Deutsche Bank in Frankfurt. Bovendien onderzochten de opsporingsdiensten een woning in Hessen. Dat meldt persbureau Reuters. De invallen hebben te maken met de jarenlange juridische strijd tussen Deutsche Bank en de nabestaanden van de Duitse media magnaat Leo Kirch. Banken.nl schreef daar verleden week nog over.

Inval bij advocatenkantoor en woning

De Duitse opsporingsdiensten deden al eerder een inval bij het advocatenkantoor Hengeler Mueller. De opsporingsdiensten wilden achterhalen of medewerkers of voormalige medewerkers van Deutsche Bank met opzet niet de waarheid spraken tijdens de rechtzaak. De doorzochte woning in Hessen is van een verdachte in deze zaak, zo liet het Duitse openbaar ministerie weten.

Deutsche Bank - Frankfurt

Na twaalf jaar schikking

Na twaalf jaar juridische strijd, trof Deutsche Bank eerder deze maand een schikking met de erven van media magnaat Leo Kirch. Men kwam overeen dat Deutsche Bank, de op twee na grootste bank ter wereld, aan de erven Kirch €925 miljoen gaat betalen. Met deze schikking kwam een einde aan de vraag of Deutsche Bank schuldig was aan de ondergang van Kirch Media Group.

Kirch houdt ex-Deutsche Bank topman verantwoordelijk voor ondergang

De onderneming van Leo Kirch, bekend van de Duitse commerciële zenders Sat 1 en Prosieben, ging in 2002 failliet na uitspraken van Rolf Breuer, toenmalig topman van Deutsche Bank. Breuer sprak destijds tijdens een televisie interview openlijk zijn twijfel uit over de kredietwaardigheid van het media concern. Volgens Kirch, die in 2011 overleed, probeerde Breuer zijn media bedrijf opzettelijk kapot te maken.