Tom de Swaan voorgedragen als nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen ABN AMRO

30 mei 2018 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ABN AMRO nomineert Tom de Swaan als nieuwe voorzitter van zijn Raad van Commissarissen. Dat heeft de bank bevestigd via een persbericht. Het gaat hierbij om een periode van vier jaar, voor zowel ABN AMRO Group N.V. als ABN AMRO Bank N.V. De benoeming vindt formeel plaats tijdens de volgende Algemene Vergadering.

Tom de Swaan wordt de opvolger van waarnemend voorzitter Steven ten Have. Hij is beslist geen onbekende in de financiële wereld. Hij was in totaal twaalf jaar (1986-1998) lid van de directie van De Nederlandsche Bank (DNB), waar hij de portefeuille Toezicht onder zich had. Tussen 1999 en 2006 zat hij in de Raad van Bestuur bij ABN AMRO en was hij tevens Chief Financial Officer (CFO). Na senior posities bij de Financial Services Authority in het Verenigd Koninkrijk, Van Lanschot en Zurich Insurance Group keert hij terug op het oude nest bij ABN AMRO.

Tom de Swaan voorgedragen als nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen ABN AMRO

Kees van Dijkhuizen, CEO van ABN AMRO is blij met de komst van De Swaan: “Met genoegen verwelkom ik Tom de Swaan als de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen. Ik verheug me erop met hem samen te werken.” Ook de huidige (waarnemend) voorzitter van de Raad van Commissarissen Ten Have kijkt uit naar zijn komst: “We zijn zeer verheugd met Tom de Swaan als nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen. Tom de Swaan voldoet aan de profielschets. Hij beschikt over uitgebreide kennis en ervaring als senior executive en niet-uitvoerend bestuurslid, in binnen- en buitenland, zowel in de financiële sector als daarbuiten.”

Op korte termijn belegt ABN AMRO een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders om De Swaan te installeren in zijn nieuwe functie. De toezichthouders moeten nog wel goedkeuring geven, maar dat zal naar verwachting een formaliteit zijn.