Findesk van Topicus uitgeroepen tot beste adviessoftware van 2018

03 mei 2018 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Findesk, het adviessoftwarepakket van Topicus, is uitgeroepen tot de beste adviessoftware van 2018. Het pakket wordt door gebruikers met name gewaardeerd om zijn volledigheid, de actualiteit omtrent wet- en regelgeving en de gebruiksvriendelijkheid.

De titel werd aan Topicus toegekend door Bureau DFO, een dienstverlener voor financiële ondernemingen. Het bureau voert sinds 2011 jaarlijks onderzoek uit naar de waardering van financiële softwarepakketten onder de gebruikers. Hierbij worden titels toegekend in drie categorieën: administratie, advies en vergelijkingssoftware. In het onderzoek – dat is gebaseerd op 1.298 waarnemingen en waarbij elk softwarepakket is getoetst op negentien onderdelen – komt Findesk van Topicus als beste uit de bus in de categorie adviessoftware.

Findesk wist op dertien van de negentien onderdelen een 8 of hoger te scoren. De drie hoogst gewaardeerde onderdelen zijn het aantal hypotheekaanbieders in het pakket – met 34 hypotheekaanbieders en 14 serviceproviders geeft Findesk een volledig beeld van de mogelijkheden in de markt – het altijd actueel zijn op het gebied van de nieuwste wet- en regelgeving en de gebruiksvriendelijkheid. Over deze gebruikersvriendelijkheid zegt Topicus: "Findesk is visueel ingericht en werkt intuïtief. Door het als een SaaS-oplossing weg te zetten, is het voor elke gebruiker, 24/7 overal ter wereld, op ieder device, toegankelijk. Door een continue doorontwikkeling en samenwerkingen met andere partijen biedt Findesk de gebruikers de meest vooruitstrevende adviessoftware in de markt." 

Topicus maakt beste adviessoftware van 2018Het onderzoek van Bureau DFO laat verder zien dat er in vergelijking met eerdere jaren een duidelijke verschuiving waarneembaar is ten aanzien van de verwachtingen die adviseurs hebben van software. Voorheen werd de software alleen gebruikt als interne ondersteuning, maar vandaag de dag is het van groot belang dat de output van de software een-op-een kan worden ingezet bij het advies aan de klant. Hierbij verwacht de adviseur dat de output ondersteuning biedt bij de presentatie en verduidelijking van zijn advies. 

Topicus – een IT-bedrijf met ruim 900 medewerkers dat platforms biedt voor de financiële sector, de zorg, het onderwijs, gemeentes en legal – is uiteraard blij met de erkenning voor zijn adviessoftware. Deze illustreert volgens het bedrijf bovendien dat de innovaties die binnen het pakket zijn doorgevoerd worden gewaardeerd: "Findesk heeft het afgelopen jaar grote stappen gemaakt door de gebruikers te voorzien van nieuwe en hernieuwde features binnen de software. Deze features helpen de adviseur nog makkelijker een goed advies samen te stellen. De rapportages die gegenereerd worden zijn gebruiksvriendelijk, begrijpelijk en daardoor direct te gebruiken in het adviespakket met de klant."