Comarch breidt internationaal datacenter netwerk verder uit

29 maart 2018 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Software- en technologiegigant Comarch heeft zijn eerste datacenter in Frankrijk ingewijd. Het nieuwe datacenter bevindt zich in Lezennes, dichtbij het Noord-Franse Lille, de zetel van het Franse hoofdkantoor van Comarch. Investeringen in de eigen infrastructuur zijn onderdeel van de strategie van het bedrijf, die gericht is op uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten binnen West-Europa. Zo zijn Heineken, KPN, ING, T-Mobile, Carrefour en Heathrow Airport al strategische klanten van Comarch in deze regio.

Comarch richt zich al jaren op het ontwikkelen van diensten met toegevoegde waarde. Om deze ontwikkeling te ondersteunen, zijn er aanzienlijke investeringen gedaan in de constructie van eigen infrastructuur en met behulp van een samenwerking met de beste serviceproviders. Het datacentrum van Lezennes is het grootste in het 15-koppige netwerk van Comarch in Europa, Noord-Amerika en Azië (inclusief partnerbedrijven) en werd gerealiseerd door een investeringskost van €8 miljoen.

Comarch opent nieuw datacenter

ICT-aanbiedingen van Comarch

Hoewel het voornamelijk de SaaS-aanbiedingen* van Comarch ondersteunt, biedt dit Tier III datacenter het bedrijf de mogelijkheid om ook PaaS- en IaaS-oplossingen aan te bieden en ontwikkelt het zo faciliteiten voor datacenters met een volledige service:

Comarch SaaS: het aanbod omvat zowel de applicatie- als de serverinfrastructuur, samen met technische ondersteuning met betrekking tot applicatiebeheer en IT-infrastructuur. Comarch garandeert 99,95% beschikbaarheid van kritieke systemen per jaar.

Comarch PaaS: Comarch biedt een systeemplatform en hardware met een volledige reeks services die beheerde services ondersteunen, samen met gelokaliseerde bedrijfsapplicaties in datacenters. Deze aanbieding omvat apparatuur (servers en kaarten), redundante telecommunicatieverbindingen en 24/7 bewaking van het volledige systeem.

Comarch IaaS: apparatuur bevindt zich op dezelfde locatie in een beveiligde omgeving in het datacenter van Comarch, ontworpen en beschermd door de strengste nalevingsnormen. Comarch biedt ondersteunende diensten, samen met optionele bewakings- en back-up services.

Comarch DRC: Comarch biedt zijn klanten een disaster recovery center-service, hetzij zelfstandig, hetzij als een optionele add-on voor abonnees van een van de andere services. De overgangstijd tussen het hoofddatacenter en het back-up datacenter en de vertraging voordat dergelijke systemen weer functioneel zijn, worden bepaald door de SLA.

* SaaS (Software as a Service), PaaS (Platform as a Service) en IaaS (Infrastructure as a Service) zijn drie vormen van cloud computing. Het zijn stuk voor stuk diensten die virtueel worden aangeboden. Het initiële product blijft eigendom van de serviceprovider, de afnemer betaalt alleen voor het gebruik over een bepaalde periode.