APG live met individuele kapitaaladministratie Topicus

07 februari 2018 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Pensioenuitvoerder APG heeft voor de invoering van haar individuele kapitaaladministratie gekozen voor Topicus. Topicus biedt met Fundation een softwareplatform gericht op individuele vermogensopbouw voor vermogensbeheer en pensioenen. De samenwerking is op 31 januari jongstleden ondertekend door Daan Dijkhuizen (CEO Topicus), Gerard van Olphen (CEO APG) en Wim Henk Steenpoorte (COO APG).

APG is de Europese marktleider op het gebied van pensioenuitvoeringen en biedt haar pensioenfondsklanten onder meer een individuele netto pensioenregeling. Door de implementatie van Fundation is APG in staat om haar dienstverlening verder te automatiseren en heeft de uitvoerder een basis gelegd voor de toenemende digitalisering en individualisering van de pensioensector.

Daan Dijkhuizen (CEO Topicus), Gerard van Olphen (CEO APG) en Wim Henk Steenpoorte (COO APG).Dijkhuizen (CEO Topicus): ”Pensioenen hebben een grote maatschappelijke relevantie en wij voelen ons daar sterk bij betrokken. De sociale en politieke impact van de verwachte wijzigingen in het pensioenstelsel is een serieuze uitdaging voor de huidige pensioenadministraties, wij denken de wijziging passend te kunnen faciliteren op basis van ons Common Work Space platform.”