Visa lanceert contactloos betalen in het ov

30 november 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Visa presenteert een wereldwijd programma waarmee het contactloos betalen in het openbaar mede mogelijk wil maken. De Amerikaanse creditcardmaatschappij en aanbieder van betalingsdiensten wil hiermee de overstap van contant geld naar contactloos betalen in het openbaar vervoer verder versnellen.

Door invoering van de ov-chipkaart verdween een wezenlijk onderdeel van de uitrusting van buschauffeurs. Namelijk het rechthoekige metalen kistje vol met kleingeld wat ze van bus naar bus mee droegen en met veel gerinkel in het daarvoor bestemde vakje van hun nieuwe bus ramden. Visa wil nog wat verder gaan dan de ov-chipkaart en wil het gebruik van betaalpassen, creditcards en prepaid cards bij stationspoortjes en kaartlezers in het openbaar vervoer versneld mogelijk maken. Het bedrijf introduceert daarom het programma ‘Visa Global Transit Solutions’.

Visa promoot wereldwijd contactloos betalen in ov

“Visa is de beste manier om mee te betalen en betalingen mee te ontvangen, overal en op elk toestel. We willen de beleving in het vervoer sneller, makkelijker en veiliger maken, of iemand nu reist per auto, naar een vakantiebestemming vliegt of met het ov naar het werk gaat”, zegt Michael Lemberger, Head of Products bij Visa Europe. “Visa werkte al nauw samen met Transport for London (TfL). We zetten de expertise in die heeft geleid tot meer dan een miljard contactloze reizen met TfL, om openbaarvervoerbedrijven wereldwijd te ondersteunen bij de overstap van contant geld en tickets naar contactloze betalingen in de bus en de trein.”

Cashless city

Dit programma voor contactloos betalen in het openbaar sluit naadloos aan op het onderzoek dat Visa onlangs liet uitvoeren over de voordelen van het terugdringen van cash geld in grote steden. Onlangs lanceerde Visa een serie evenementen om vervoersmaatschappijen en technologiebedrijven te informeren over de verschillende initiatieven die in het kader van het Transit-programma worden ontwikkeld. Het eerste evenement werd gehouden in Londen en volgende evenementen staan gepland in New York en Singapore.

Contactloos

Visa Global Transit Solutions wordt de komende maanden verder uitgebreid met nieuwe opties, variërend van fraudemanagement en back-officefuncties tot loyaliteits- en marketingprogramma's die de beleving van de consument optimaliseren. Visa heeft tot nu toe meerdere transitoplossingen geïmplementeerd in Europa. Daarnaast staan er diverse projecten gepland in Azië, Noord-Amerika en Europa. Allemaal zijn ze gericht op een modern en meer toegankelijk openbaar vervoer. De acceptatie van contactloze betalingen is de afgelopen jaren wereldwijd aanzienlijk toegenomen en in Nederland in het bijzonder.