InsingerGilissen neemt NL private bankingactiviteiten Lombard Odier over

10 november 2017 Banken.nl 3 min. leestijd

InsingerGilissen heeft aangekondigd de private bankingactiviteiten van Lombard Odier in Nederland over te nemen. Twaalf professionals van Lombard Odier maken de overstap naar InsingerGilissen, dat zijn vermogen onder beheer als gevolg van de deal met ongeveer €1 miljard ziet toenemen.

Als onderdeel van het netwerk van KBL European Private Bankers, met zo’n 325 medewerkers in dienst en een toevertrouwd vermogen van ongeveer €25 miljard in beheer, is InsingerGilissen een van de grootste vermogensbeheerders van ons land. De private bank, die afgelopen oktober voortkwam uit de fusie tussen Insinger de Beaufort en Theodoor Gilissen, levert particuliere cliënten, naast onafhankelijk vermogensbeheer en beleggingsadvies, verschillende private banking en wealth management producten en diensten. Ook biedt het institutionele partijen diensten op het snijvlak van asset management, asset consulting en alternatieve investeringsproducten. InsingerGilissen is gevestigd in Amsterdam (hoofdkantoor), Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen en Rotterdam. 

Lombard Odier is een van oorsprong Zwitserse private bank die sinds 1985 ook actief is in Nederland. De bank verleent diensten op het gebied van vermogensbeheer en -advies en onderscheidt zich door een risico gecontroleerd beleggingsbeleid, innovatieve beleggingsoplossingen en state-of-the art rapportagesystemen. De private bank heeft wereldwijd zo’n 2.300 werknemers, werkzaam vanuit 25 kantoren.

InsingerGilissen | Lombard Odier
De overname van de Nederlandse activiteiten van Lombard Odier door InsingerGilissen, ligt volgens Yves Stein, Group CEO van KBL European Private Bankers, in lijn met de strategie van de moederorganisatie. Hij geeft aan: “Als uniek, Europees netwerk van private banking boutiques bieden wij cliënten vanuit vijftig steden een persoonlijke service waarin nabijheid en flexibiliteit belangrijke waarden zijn. Wij zijn verheugd dat InsingerGilissen haar dienstverlening aan nóg meer cliënten kan aanbieden en zij voordeel kan halen uit de beschikbare expertise van de nieuwe stafleden binnen haar sterke team.”

InsingerGilissen neemt NL private bankingactiviteiten Lombard Odier over

Peter Sieradzki, CEO InsingerGilissen, zegt in een reactie op de overname: “De beoogde transactie past in onze strategie om onze positie als toonaangevende private banking specialist in Nederland te versterken en te verdiepen. Het leveren van een hoogwaardige, persoonlijke service heeft onze prioriteit. Bij InsingerGilissen focussen wij ons op het ondersteunen van onze cliënten op beslissende momenten in hun leven, ‘every step of the way’.”

Complementair
Volgens de topman zijn er verder sterke synergiën tussen beide spelers: “De dienstverlening van InsingerGilissen en Lombard Odier komen sterk overeen, waarbij de cliënt écht centraal staat,” vervolgt Sieradzki, die aangeeft: “Wij kijken ernaar uit de nieuwe collega’s en hun cliënten welkom te heten en zijn ervan overtuigd dat beiden bij InsingerGilissen nieuwe mogelijkheden vinden om hun lange termijn ambities te kunnen realiseren.”

Vanuit Lombard Odier laat Henry Fischel-Bock, verantwoordelijk voor diens Europese private bankingactiviteiten, weten: “Wij zijn ervan overtuigd dat deze beslissing in het beste belang van zowel onze cliënten als collega’s is. Zij krijgen de kans zich aan te sluiten bij een gevestigde en groeiende private bankingspeler van menselijke maat, voor wie de Nederlandse markt een strategische kernmarkt is. De transactie heeft geen impact op de aanwezigheid van Lombard Odier Investment Managers in Nederland en haar blijvende commitment naar deze markt.”

De beoogde transactie moet nog goedgekeurd worden door de relevante toezichthouders. Ook is voor het afronden van de deal het advies van de ondernemingsraad van InsingerGilissen benodigd. Op basis daarvan wordt verwacht dat de deal rond de zomer van 2018 zal zijn afgerond.