ING bundelt intermediaire en hypotheekadvieskanaal

01 februari 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Per 1 februari 2013 heeft ING de ondersteuning van haar intermediaire kanaal en de aansturing van het eigen hypotheekadvieskanaal samengevoegd. Hidde Coebergh is benoemd tot directeur Hypotheken van het nieuwe bedrijfsonderdeel. Coebergh (1968) was sinds 2011 al directeur van het ING Adviesteam. Rob van Rooij (1954), de afgelopen 5 jaar directeur van het intermediaire kanaal, zal per 1 juni 2013 de ING verlaten.

Behoud van identiteit

Door de samenvoeging is de continuïteit, flexibiliteit en deskundigheid van de hypotheken organisatie gewaarborgd. Coebergh: “Met behoud van de eigen identiteit en kenmerken van de verschillende distributie kanalen is er synergie te realiseren op het gebied van wederzijdse kennis en expertise, kwaliteit en efficiency in de verwerking. Al deze aspecten zijn goed voor de klanten en daar draait het om.”

Intermediair is en blijft belangrijkste distributiekanaal

ING is over de afgelopen jaren de nummer 1 verstrekker bij het onafhankelijke intermediaire kanaal. Coebergh: “ING blijft ook in de toekomst fors investeren in het intermediaire kanaal. Kwaliteit van dienstverlening staat daarbij centraal. Het intermediaire kanaal is en blijft het belangrijkste distributiekanaal voor ING, ook na de samenvoeging.”