ING stelt analyses beschikbaar voor het grote publiek met THINK

13 september 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ING heeft een nieuwe website gelanceerd, genaamd THINK. THINK biedt het grote publiek toegang tot een brede verzameling aan onderzoek en analyses die de grootbank heeft uitgevoerd. Op deze manier bereidt de bank zich voor op de komst van MiFID II en speelt in op de groeiende vraag van bedrijven, investeerders en consumenten naar hoogwaardige inzichten en analyses.

Vanaf januari 2018 treedt MiFID II in werking in alle lidstaten van de EU. De wet beoogt de bescherming van beleggers te verbeteren en de transparantie in de financiële markten te verhogen. Een van de nieuwe vereisten in de richtsnoer is dat brokers en zakenbanken de vergoedingen die zij rekenen voor transacties moeten loskoppelen van vergoedingen voor de research die zij uitvoeren. Waar de analyses en het onderzoek van banken eerst ‘gratis’ was – de kosten voor het onderzoek waren verrekend in de totale vergoeding – brengt MiFID II verandering in deze constructie doordat er nieuwe regels gaan gelden met betrekking tot betaalde en gratis content.

ING stelt analyses beschikbaar met nieuwe website THINK

In voorbereiding op de komst van de nieuwe wet heeft ING een nieuwe website gelanceerd. Met THINK, zoals de nieuwe website heet, biedt ING openbare toegang tot zijn onderzoek en analyses. Iedereen kan nu gebruikmaken van inzichten en onderzoek naar tal van onderwerpen, waaronder macro-economische trends en reacties op belangrijk financieel nieuws. Op deze manier wil de bank consumenten en investeerders helpen om een paar stappen vooruit te denken in hun financiële situatie en beslissingen.

Mark Cliffe, Global Chief Economist bij ING, vertelt: “Met THINK openen wij onze deuren voor een breder publiek met een brede verzameling onderwerpen, in een heldere en eenvoudig leesbare ING-stijl. Hoewel het idee in eerste instantie ontstaan is uit feedback van klanten, is THINK ook onderdeel van ons plan om ‘MiFID II ready’ te worden. Terwijl de sector en wetgevers nog discussiëren over de details voor access en payment vereisten voor Europese vermogensbeheerders, is het wel duidelijk dat analyses buiten het domein van investeringsresearch gratis kan worden aangeboden. Binnen deze opschudding van de onderzoekmarkt, geloven wij dat THINK ons zal helpen om een publiek te bereiken dat groter is dan het bestaande klantenbestand van ING.”