ING wint prijs voor Beste Bank ter Wereld

04 september 2017 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Global Finance Magazine heeft ING uitgeroepen tot Beste Bank ter Wereld. Het magazine stelt jaarlijks een lijst op van de beste banken, maar doet dat meestal per categorie. Dit jaar benoemt het maandblad voor de eerste keer ook de beste bank in het algemeen.

Het Engelse maandblad Global Finance is een magazine dat zich met name richt op voorzitters van Raden van Bestuur, CEO’s, CFO’s en andere uitvoerende leiders uit de financiële wereld. Het blad heeft wereldwijd circa 50.000 abonnees. Doorgaans in het najaar presenteert Global Finance een overzicht met de best presterende banken van de wereld. ING wordt door Global Finance gekroond als Beste Bank ter Wereld.

Global Finance beoordeelt banken op hun prestaties over het afgelopen jaar, maar ook op hun reputatie en de kwaliteit van het management. “De huidige wereld is een bron van onzekerheid. Er heerst twijfel over grote zaken als Brexit en de onvoorspelbaarheid van de Amerikaanse regering en zowel bedrijven als particulieren zoeken partners die hen door deze woelige wateren loodsen”, vertelt Joseph D. Giarraputo, uitgever van Global Finance. “Deze ranglijst onderscheidt banken die hun klanten op de beste manier weten te helpen in deze turbulente tijden. Ze springen eruit vanwege hun vermogen om aan te passen en te innoveren.”

ING wint prijs voor Beste Bank ter Wereld

Topman Ralph Hamers van ING toont zich vanzelfsprekend verguld: “Het is een grote eer de titel Global Finance’s Best Bank in the World te mogen ontvangen. Natuurlijk mede namens mijn collega’s, die iedere dag hard werken om onze klanten de best mogelijke ervaring te geven. We blijven uitkijken naar nieuwe manieren om bankieren eenvoudiger en aantrekkelijker te maken zodat onze klanten de juiste financiële beslissingen kunnen nemen.”

Het volledige rapport met extra begeleidende tekst zal verschijnen in het oktobernummer van Global Finance. De winnaars zullen in het zonnetje worden gezet in Washington D.C., tijdens de jaarlijkse top van het IMF en de Wereldbank op 14 oktober.