ABN AMRO ondersteboven van eigen cijfers?

09 augustus 2017 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Wie deze ochtend op de Ringweg A10 Zuid reed en naar het gebouw van ABN AMRO keek zal wellicht nog eens in zijn of haar ogen gewreven hebben. Het welbekende groengele logo prijkte namelijk ineens ondersteboven op de gevel van het hoofdkantoor. Een uit de hand gelopen grap van glazenwassers of doelbewust onderdeel van een uitgekiend marketingplan?

Het normale logo van ABN AMRO is afgeplakt en er pal naast is een ondersteboven variant van het logo geplaatst. Het heeft naar alle waarschijnlijkheid wel te maken met de presentatie van de kwartaalcijfers van de bank over Q2 2017. De toelichting op de kwartaalcijfers - door CEO Kees van Dijkhuijzen en CFO a.i. Alexander Rahusen - vindt plaats om 9.30 vandaag.

Wat het omgekeerde logo nu exact betekent is op het moment van schrijven onduidelijk. Duidelijk is wel dat de cijfers van ABN AMRO in de lift zitten. In een eerder deze morgen verschenen persbericht presenteert de bank een onderliggende nettowinst van €960 miljoen. Hypotheek- en Commercial Banking portefeuilles zijn gegroeid, de kosten zijn gedaald, wat leidt tot een daling van de kosten/inkomen ratio van 2,5 procentpunt. Later meer.

Update 17.25

De omkering van het logo had inderdaad te maken met de presentatie van de halfjaarcijfers van ABN AMRO eerder vandaag. Naast de toelichting van de economische cijfers heeft de bank ook te kennen gegeven zich te willen richten op verduurzaming van vastgoed, zowel voor haar eigen panden als voor consumenten. Door het logo om te draaien heeft de bank alvast een voorproefje willen geven op dit streven. Immers, wie het logo van ABN AMRO op zijn kop zet... die krijgt een groen huis. 

abn amro logo huis