SIX Payment Services koopt beheerder Duits girocard netwerk

09 augustus 2017 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het Zwitserse FinTech bedrijf SIX Payment Services koopt VÖB-ZVD Processing GmbH, operationeel beheerder van het girocard netwerk. Hiermee zet het bedrijf een forse stap op de Duitse markt, gericht op de lange termijn.

Girocard is een interbancair netwerk dat bijna alle Duitse betaalautomaten en banken met elkaar verbindt. Tevens biedt Girocard betaalkaarten, die Europawijd gebruikt kunnen worden. Het netwerk wordt beheerd door VÖB-ZVD Processing, een in Frankfurt gevestigde FinTech, onderdeel van Deutsche Postbank AG. SIX Payment Services heeft nu aangegeven het bedrijf te gaan overnemen van Deutsche Postbank. Alle klanten, medewerkers en assets zijn onderdeel van de koop. Naar verwachting zal er voor klanten en partners voorlopig niets gaan veranderen, evenmin in de diensten die geboden worden.

SIX breidt uit op Duitse betalingsmarkt

SIX beheert in haar thuismarkt Zwitserland de volledige infrastructuur voor de financiële sector. Dit varieert van de digitale beveiliging netwerken en datamanagement tot het uitvoeren van transacties. 

De acquisitie is belangrijk voor de groei van SIX in Duitsland. CEO van de divisie Payment Services Jürg Weber legt uit: “Duitsland is van groot belang voor ons bedrijf. Met de aankoop van het girocard netwerk van VÖB-ZVD Processing is een ideale manier om ons dienstenaanbod in Duitsland te vergroten. Door deze deal bereiken we nieuwe klanten en kunnen we meer gaan betekenen voor bestaande klanten. Deze overeenkomst legt de basis voor stabiele groei op de Duitse markt.” De exacte voorwaarden - bijvoorbeeld de koopsom - van de overeenkomst zijn niet vrijgegeven, behalve dat de deal in het derde kwartaal van 2017 voltooid moet zijn.