Van Lanschot verandert naam officieel naar Van Lanschot Kempen

03 juli 2017 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Private bank Van Lanschot heeft op 30 juni 2017 zijn naam officieel veranderd naar Van Lanschot Kempen. De drie merken van het bankbedrijf – Van Lanschot, Evi en Kempen – blijven onder eigen naam opereren in de markt. Wel verandert per 4 juli het tickersymbool van het aandeel Van Lanschot Kempen aan de Euronext naar VLK en heeft de naamloze vennootschap een nieuw logo gekregen. 

Van Lanschot Kempen is de houdstermaatschappij van F van Lanschot Bankiers, de oudste financiële instelling van ons land, met een geschiedenis die teruggaat tot 1737. Het bankbedrijf is met zijn drie merken Van Lanschot, Kempen en Evi actief op drie markten: Private Banking, Asset Management en Merchant Banking. Tot voorkort heette Van Lanschot Kempen officieel nog Van Lanschot, hoewel Merchant Bank Kempen & Co al ruim tien jaar onderdeel uitmaakt van het bankbedrijf. 

Van Lanschot Kempen

Op 30 juni 2017 opende bestuursvoorzitter Karl Guha de Euronext-beurs met een gongslag om de nieuwe naam en het nieuwe merk voor de holding te lanceren. Hij vertelt: “Wat ons als groep bindt is dat we altijd weer in willen spelen op veranderingen in de wereld om ons heen, zodat we het beste kunnen doen voor onze klanten. Het nieuwe merk is een reflectie van onze ambitie om kwaliteit, waarde en groei te creëren voor klanten en andere stakeholders. Van Lanschot, Kempen en Evi voegen het groepsmerk op subtiele wijze toe aan hun communicatie als uiting van de verbondenheid met een groep, die sinds 1737 gespecialiseerd is in de toekomst.”

Naast de reeds bestaande websites van de drie merken heeft Van Lanschot Kempen een nieuwe corporate website gelanceerd. Daarnaast zal in lijn met de naamsverandering per 4 juli het tickersymbool van het bankbedrijf op Euronext veranderen van LANS naar VLK.