ING en Randstad helpen MKB-ers bij zoektocht naar personeel

28 juni 2017 Banken.nl 3 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

MKB-klanten van ING kunnen sinds kort een online persoonlijk rapport aanvragen, waarin de vraag en het aanbod van personeel in hun sector in kaart worden gebracht. De rapportages worden opgesteld op basis van arbeidsmarktinformatie van Randstad, die deze informatie normaal alleen deelt met medewerkers en klanten. Door deze samenwerking willen de bank en de detacheerder MKB-ers helpen bij het vinden van geschikt personeel.

Het Nederlandse midden- en kleinbedrijf (MKB) is volgens gegevens van het CBS goed voor ongeveer 70% van de werkgelegenheid in ons land. In de aantrekkende economie is het volgens ING van belang dat ondernemingen in het MKB groei realiseren, om zo ook de werkgelegenheid verder te vergroten. Om groei te kunnen realiseren is niet alleen financiering nodig, maar ook goed personeel. De arbeidsmarkt wordt echter steeds krapper, waardoor het voor MKB-ondernemers moeilijker wordt om geschikt personeel te vinden. Uit recent onderzoek van Kantar TNS in opdracht van ING blijkt dat ondernemers in het middelgrote MKB (50-250 werknemers) het vinden en vasthouden van goed personeel zelfs als belangrijkste bedreiging voor de komende maanden zien.

ING en Randstad helpen MKB-ers bij zoektocht naar personeel

Samenwerking Randstad

Om groeiende MKB-ers te ondersteunen bij het vinden van geschikt personeel hebben ING en Randstad besloten hun krachten te bundelen. Samen willen zij ondernemers in het MKB meer inzicht geven in de arbeidsmarkt in hun regio en sector door middel van persoonlijke online rapportages van vraag en aanbod van personeel. Herman Tange, directeur Zakelijke Dienstverlening ING: “Het vinden van goede medewerkers is een uitdaging waar ondernemers geregeld wakker van liggen. Zeker voor groeiende MKB ondernemers is dit een belangrijk issue. Als het niet lukt, ontstaat er financiële onbalans. Met deze unieke samenwerking met Randstad willen we ondernemers verder helpen in het nastreven van succes.” 

Zakelijke klanten van ING kunnen het arbeidsmarktinformatie-rapport aanvragen bij hun adviseurs. Zij vullen in de online omgeving een aantal vragen in. Op basis van de antwoorden deelt Randstad in het online rapport belangrijke informatie over de arbeidsmarkt met ING MKB-klanten, ingezoomd op de sector en het werkgebied van de ondernemer. Normaal gesproken is deze informatie alleen beschikbaar voor klanten en medewerkers van Randstad. Bovendien krijgen ondernemers die een rapport aanvragen toegang tot experts van Randstad, die hen verder kunnen ondersteunen bij hun personeelsvraagstukken.

Alje Kuiper, directeur Strategie en Innovatie bij Randstad Groep Nederland, over het initiatief: “Naast financieel advies blijkt up to date arbeidsmarktinformatie-advies voor ondernemers van levensbelang om hun bedrijf in de vaart van de groeiende economie op koers te houden. Zeker met de toenemende schaarste wordt human capital dé onderscheidende factor.” Hij sluit af: “Prachtig dat we in samenwerking met ING de ambitieuze MKB-ers sneller kunnen bereiken én ze met onze schat aan gegevens op deze unieke manier direct kunnen ondersteunen.”