Exane BNP Paribas beste onderzoeker in Europese investeringsmarkt

14 juni 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Exane BNP Paribas is, op basis van de Extel 2017 onderzoeksresultaten, uitgeroepen tot de beste broker voor Equity onderzoek in Europa.

Extel is een vooraanstaand surveyonderzoek voor het Pan-Europese investeerderslandschap. De respondenten brengen hun stem uit over de prestaties van equity brokers. In totaal ontving Extel voor het onderzoek van 2017 meer dan 1 miljoen stemmen van meer dan 20.000 individuele respondenten uit het Europese bedrijfsleven. 

In de Extel 2017 survey is Exane BNP Paribas - een joint venture tussen investeringsmaatschappij Exane en grote Europese bank BNP Paribas - benoemd tot #1 beste Pan-European Equities House, de #1 voor Equities Sector Research en de #1 voor Pan-European Sales. Ook stond Exane BNP Paribas voor 25 Equity Sectors in de top 3, waarvan in 15 op de eerste plek.

Exane BNP Paribas beste onderzoeker  in Europese investeringsmarkt

Yann Gérardin, Head of Corporate & Institutional Banking bij BNP Paribas, vertelt in een reactie: “Een eerste plek op het gebied van Equity Research en Equity Sales is een gigantische prestatie, die het succes van de lange samenwerking tussen Exane en BNP Paribas onderstreept. Deze award is een belangrijke erkenning van het harde werk van het Exane BNP Paribas team.

Vincent Rouvière, Head of Equities bij Exane BNP Paribas, voegt toe: “Onze industrie is cyclisch, maar onder klanten verwachten terecht een consequent hoge kwaliteit dienstverlening. Met de steun van BNP Paribas hebben we geïnvesteerd in onze mensen en ons platform, met een focus op ervaren professionals met hoge resultaten.” Volgens Rouvière heeft deze investering duidelijk zijn vruchten afgeworpen, wijzend op het feit dat Exane BNP Paribas tien jaar geleden nog niet in de top 10 te vinden was. 

Ben Spruntulis, Head of Research bij Exane BNP Paribas, vult aan: “Ons succes in de Extel survey van dit jaar is al jaren in de maak. Dit is het resultaat van het harde werk en de toewijding van het topteam van professionals dat wij bij elkaar hebben gebracht. Ons team is nu het allerbeste in het Europese investeringslandschap.” 

Andere banken

Naast de BNP Paribas joint venture vielen ook enkele andere banken in de prijzen. UBS kreeg de prijs voor ‘Leading Pan-European Brokerage Firm for Trading & Execution’, HSBC die voor ‘Leading Pan-European Brokerage Firm for Sustainability Research’, terwijl JPMorgan Asset Management de prijs voor ‘Leading Pan-European Fund Management Firm’ in ontvangst nam.