Rik van Slingelandt nieuwe RvC voorzitter ABN AMRO

10 maart 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Rik van Slingelandt wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe voorzitter voor de Raad van Commissarissen van ABN AMRO. Hij vervangt Hessel Lindenbergh, die sinds eind 2009 leiding gaf aan de RvC en zich niet beschikbaar stelt voor een nieuwe termijn. De benoeming van Van Slingelandt wordt tijdens de komende AVA voorgedragen aan de aandeelhouders.

De ervaren bestuurder Rik van Slingelandt heeft een jarenlange track record in de bankensector. In de jaren ’90 was hij bestuursvoorzitter van Rabobank’s internationale tak en vervolgens bestuurslid van Rabobank Nederland. Tussen 2000 en 2006 was hij wederom werkzaam als topman Rabobank van International. In oktober 2010 is Van Slingelandt toegetreden tot de Raad van Commissarissen van ABN AMRO en sinds januari 2011 vervult hij de functie van vice-voorzitter. Wanneer zijn benoeming door de aandeelhouders wordt goedgekeurd, dan geeft hij de komende twee jaar leiding aan de RvC. 

Rik van Slingelandt - ABN AMRO

Gerrit Zalm, voorzitter van de Raad van Bestuur: “Namens mijn collega’s wil ik Hessel Lindenbergh dankzeggen voor de belangrijke rol die hij heeft vervuld bij het vormgeven van de nieuwe ABN Amro in de afgelopen vijf jaar. In die periode hebben wij twee grote Nederlandse banken gefuseerd en de toekomstige strategie geformuleerd. Hessel Lindenbergh heeft daarbij altijd rekening gehouden met de belangen van alle stakeholders. Vanuit die opstelling heeft hij zowel kritische kanttekeningen gemaakt als steun verleend aan de Raad van Bestuur. Ik wens hem het allerbeste.”

Rik van Slingelandt, vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen; “Wij zijn Hessel Lindenbergh dankbaar voor zijn waardevolle bijdrage in de afgelopen vijf jaar, een turbulente periode waarin ABN Amro grote veranderingen heeft ondergaan. Hij heeft zijn rol als voorzitter van de Raad van Commissarissen altijd met grote toewijding vervuld. Ik beschouw het als een privilege om hem te kunnen opvolgen.”