Algemeen directeur ASN Bank Ewoud Goudswaard kondigt vertrek aan

09 mei 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ewoud Goudswaard - algemeen directeur ASN Bank - neemt per 1 juli 2017 afscheid van de duurzame bank. Na 15 jaar in deze functie vindt hij het tijd voor een nieuwe stap in zijn loopbaan. Zijn functie wordt tijdelijk ingevuld door Joyce van der Est en Arie Koornneef, beiden reeds directeur bij ASN Bank. Tot 1 januari 2018 zal Ewoud Goudswaard nog een aantal projecten en taken voor ASN Bank en de Volksbank afronden.

Groei

Onder leiding van Ewoud ontwikkelde ASN Bank zich van een kleine duurzame spaar- en beleggingsbank tot een van de banken die duurzaam bankieren bekendheid hebben gegeven. In 15 jaar groeide het aantal klanten van ASN Bank van ruim 150 duizend naar bijna 650 duizend en het beheerd vermogen van €1,5 miljard naar €13,6 miljard. De bank introduceerde naast nieuwe beleggingsfondsen ook haar betaalrekening, creditcard, vermogensbeheer en tools voor online en mobiel bankieren.

Ewoud Goudswaard vertrekt bij ASN

“Met zijn consistente en vasthoudende benadering heeft Ewoud in de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het duurzaamheidsbeleid van ASN Bank en de inbedding daarvan binnen de Volksbank. Met als belangrijkste mijlpaal onze doelstelling om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Namens alle collega’s zeg ik hem veel dank voor zijn belangrijke bijdrage aan het succes van ASN Bank en wens ik hem een mooie toekomst toe”, aldus Maurice Oostendorp, directievoorzitter van de Volksbank.

“Afscheid nemen is nooit leuk, maar desondanks is mijn besluit nu afscheid te nemen goed voor mij en voor ASN Bank. Meer dan 15 jaar is bijzonder lang voor iemand in mijn functie. Dit is een goed moment om een nieuwe stap te zetten. ASN Bank is een toonaangevende duurzame bank die deel uitmaakt van de Volksbank. De maatschappelijke koers van de Volksbank vormt een mooie basis voor verdere groei van ASN Bank. Ik ben trots op de ontwikkeling die de bank de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.” Aldus algemeen directeur Ewoud Goudswaard.

Opvolging

Totdat meer bekend is over de opvolging van Ewoud, vormen Joyce van der Est en Arie Koornneef samen de directie van ASN Bank en nemen zij de taken van Ewoud over. Zij zetten de ingezette koers van de bank als aanjager van duurzaamheid binnen de Volksbank en de financiële sector verder door.

Joyce is sinds 2015 directeur van ASN Bank. Zij is vanaf 2003 bij de bank verantwoordelijk voor operationele zaken, tussen 2013 en 2015 in de functie van adjunct-directeur. Arie is sinds 1 april 2017 directeur van ASN Bank. Hij was eerder werkzaam voor de Volksbank als directeur Marketingstrategie & Innovatie en als directeur marketing bij SNS.