ABN AMRO Eindhoven stapt over op groene mobiliteitsoplossing

03 mei 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

In samenwerking met mobiliteitsstartup Amber heeft ABN AMRO in Eindhoven een nieuwe mobiliteitsoplossing ingevoerd. De bankiers rijden voortaan hun zakelijke ritten in een elektrische BMW i3, die zij reserveren met de Amber app.

ABN AMRO in Eindhoven heeft de ambitie om in 2020 volledig CO2-neutraal te zijn. Een van de zaken waar volgens het kantoor verbetering mogelijk was, was de mobiliteit van haar bankiers en de CO2-uitstoot die hierbij komt kijken. Daarom heeft het kantoor besloten om een samenwerking aan te gaan met Amber, een startup in automotive en mobiliteitsoplossingen.

Amber heeft een gelijknamige app waarin gebruikers aan kunnen geven wanneer zij zakelijk vervoer nodig hebben. Aan de hand van historische en real time data is de app in staat om te bepalen hoeveel auto’s er nodig zijn om in de behoefte van de bankiers te voorzien. Aangezien alle auto’s van Amber elektrische BMW i3’s zijn zorgt dit voor een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot. Als partner van Amber levert Athlon International sinds 1 mei 2017 de i3’s aan ABN AMRO.

ABN AMRO Eindhoven stapt over op groene mobiliteitsoplossing

Patrick van Duijnhoven, directeur Commercial Clients, vertelt over de samenwerking: “Ik ben er trots op dat we vanuit onze Econic hub bij ABN AMRO in Eindhoven het startsein geven om onze mobiliteit op een innovatieve en duurzame manier aan te pakken. We verminderen in Eindhoven zowel de uitstoot van koolstofdioxide als de vlootgrootte van onze auto’s en we maken ook fors minder kosten. De propositie van Amber sluit goed aan op onze mobiliteitsbehoeften.” 

Mede-oprichter van Amber, CEO Steven Nelemans is blij dat ABN AMRO gebruik maakt van Amber Mobility. “De bank loopt voorop in duurzame, zakelijke mobiliteit. Dankzij ABN AMRO kunnen we ons initiatief sneller uitbreiden en uiteindelijk ook internationaal uitrollen. Eerst voor zakelijke ritten, maar later ook voor privé-vervoer.”

Zelfrijdende auto

Hoewel Amber nu nog met elektrische BMW’s werkt, gaat daar in de toekomst verandering in komen. Op 25 april heeft de startup tijdens Hannover Messe bekendgemaakt bezig te zijn met de ontwikkeling van een eigen, zelfrijdende elektrische auto. Aan de ontwikkeling van de auto, die de i3’s op den duur zal vervangen, werken onder meer TomTom, KPN, TNO, NVIDIA, Microsoft en de gemeenten Eindhoven en Helmond mee.