Vincent Germyns bestuurder Retail bij BinckBank

09 maart 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

BinckBank draagt Vincent Germyns voor om, direct volgend op de jaarlijkse algemene vergadering van 22 april 2014, door de raad van commissarissen te worden benoemd tot statutair bestuurder van BinckBank met als portefeuille Retail. De benoeming van Vincent Germyns zal aflopen aan het einde van de jaarlijkse algemene vergadering van 2018.

Nadruk op Europese Retail strategie

Vincent Germyns zal zich in het kader van zijn portefeuille Retail primair richten op de online brokerage dienstverlening en de vermogensbeheerdiensten. Afgelopen jaar heeft Koen Beentjes (CEO), naast de voorzittersrol, tevens Retail in zijn portefeuille gehad. Met de voordracht van Vincent Germyns wordt het belang van de realisatie van de Retail strategie voor de Europese online brokerage- en vermogensbeheerderdienstverlening verder benadrukt.

Vincent Germyns - BinckBank

Verantwoordelijk voor internationale expansie

Vincent Germyns was in zijn vorige functie bij BinckBank verantwoordelijk voor de internationale expansie van BinckBank. Hij heeft in 2006 mede aan de wieg gestaan van de activiteiten in België waar BinckBank is uitgegroeid tot marktleider. Daarna heeft hij ook de verantwoordelijkheid gekregen over BinckBank in Frankrijk (inmiddels gegroeid tot nummer drie onder de online brokers in Frankrijk) en voor de recent gestarte activiteiten in Italië. Eerder in zijn loopbaan was hij in dienst bij KBC Asset Management in België.   

Raad van Bestuur BinckBank

Na de benoeming van Vincent Germyns zal het bestuur van BinckBank bestaan uit de heren Koen Beentjes (CEO), Evert Kooistra (CFRO) en Vincent Germyns (Retail). Pieter Aartsen (nu verantwoordelijk voor Professional Services en CEO van Able) heeft zich niet beschikbaar gesteld om te worden herbenoemd.