ABN AMRO Investment Solutions wint twee Lipper Fund Awards

14 april 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Tijdens de uitreiking van de Nederlandse Thomson Reuters Lipper Fund Awards 2017 is ABN AMRO twee keer in de prijzen gevallen. Zowel Profielfonds 4 als Profielfonds 5 wonnen een prijs voor beste Mixed Asset fonds. 

Al meer dan drie decennialang reikt Thomson Reuters zijn Lipper Fund Awards uit aan de beste beleggingsfondsen in 20 landen wereldwijd. Ieder jaar worden de beleggingsfondsen in deze landen, waaronder ook Nederland beoordeeld op basis van hun prestaties ten opzichte van het risicoprofiel. De uitreiking van de Dutch Thomson Reuters Lipper Fund Awards 2017 vond plaats op 11 april 2017 in Scheveningen. Bij de uitreiking, die mede werd georganiseerd door vakblad en online platform IEXProfs, waren 120 beleggingsprofessionals aanwezig.

ABN AMRO Investment Solutions wint twee Lipper Fund Awards

ABN AMRO wint twee prijzen

ABN AMRO Investment Solutions nam tijdens de uitreiking twee Lipper Fund Awards in ontvangst. Net als vorig jaar heeft Profielfonds 5 de prijs in de categorie ‘Mixed Asset EUR Aggressive – Global’ gewonnen, terwijl de ‘Mixed Asset EUR Balanced – Global’-prijs naar Profielfonds 4 ging. 

De Profielfondsen van ABN AMRO – die een totaal beheerd vermogen van €3,5 miljard omvatten* – zijn beleggingsoplossingen waarbij geïnvesteerd wordt in andere fondsen, die op hun beurt beleggen in onder meer obligaties, aandelen, onroerend goed en liquiditeiten. Welke bedragen in welke fondsen worden geïnvesteerd wordt bepaald door, door ABN AMRO Investment Solutions geselecteerde, asset managers die in hun beleggingen rekening houden met de visie en fondsbeoordelingen van ABN AMRO’s Global Investment Committee. De combinatie van de selectie van best-in-class asset managers, gespreide portfoliorisico’s en de tactische aanwijzingen van het GIC is volgens ABN AMRO de reden dat Profielfondsen 4 en 5 in de prijzen zijn gevallen. 

* Vermogen onder beheer gemeten op 28 februari 2017.