Octas genomineerd voor Werf& Recruitment Award

07 april 2017 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Detacheringsbureau voor de financiële sector Octas maakt kans op een van de Werf& Awards 2017. Met zijn nieuwe chatbot, die ontwikkeld is door startup Joboti, is de detacheerder genomineerd in categorie Recruitment, waar Octas het onder meer moet opnemen tegen DLL en ING. ABN AMRO ontving een nominatie in de categorie Arbeidsmarktcommunicatie. 

Op donderdag 11 mei 2017 worden tijdens Werf& Live de Werf& awards van 2017 uitgereikt. De awards, die in twee categorieën worden uitgereikt, zetten de beste recruitment en arbeidsmarktcommunicatie cases in het zonnetje. Voor de editie van dit jaar zijn maar liefst 42 cases ingezonden, waarvan de jury onlangs de acht genomineerden per categorie bekend heeft gemaakt.

In de categorie Recruitment is dit jaar de case van Octas Finance, detacheerder voor de financiële sector, genomineerd. De case van het detacheringsbureau is de nieuwe chatbot, die Octas recentelijk op zijn website heeft geïntroduceerd. Het bureau ontdekte dat de website ook vaak na kantooruren bekeken werd. Op die momenten waren er echter geen recruiters beschikbaar om vragen van kandidaten te beantwoorden – een gemiste kans waar Octas bij de bouw van een nieuwe website graag rekening mee wilde houden. Omdat een live chat openhouden na sluitingstijd erg prijzig is, besloot het bureau het over een meer technologische boeg te gooien. 

Chat met Eva - Octas

Chatbot Eva

Octas heeft een virtuele recruitmentassistent laten ontwikkelen door tech-startup Joboti. Eva, zoals de geautomatiseerde assistent heet, helpt kandidaten door via een chatfunctie vragen te beantwoorden. Octas-directeur Jan van Dijk vertelt over hoe het idee is ontstaan: “Op de roadshow van onze recruitment technology leverancier Carerix kwamen we voor het eerst in contact met recruitmenttech startup Joboti. En vanaf dat moment ging het snel! Samen met Joboti hebben we de bestaande chatbot gecustomised tot onze Eva, zodat we ook buiten kantooruren onze kandidaten kunnen servicen.”

Eva is volledig geautomatiseerd en beantwoordt direct veelgestelde vragen. Ook is de chatbot in staat om het kandidaatprofiel van de persoon waarmee zij chat in te vullen, door het stellen van vragen. Dit profiel wordt vervolgens doorgestuurd naar de recruiter die de lead verder kan oppakken. Volgens Stephan Kockelkoren, co-founder van Joboti, is sinds de lancering van Eva gebleken dat zij naar behoren haar werk doet. “Deze laagdrempelige manier van communiceren zorgt voor een zeer relevante database. Er zijn zelfs in de eerste twee maanden al professionals geplaatst, die door hun nachtelijke chatsessie met Eva tot een nieuwe opdracht zijn gekomen”, vertelt hij tegenover de organisatie van de awards. 

Volgens Kockelkoren, die samen met tweede Joboti-medeoprichter Luuk van Neerven en Arco Westbroek, chief product owner Carerix, nauw betrokken was bij de ontwikkeling van Eva, moet de chatbot van Octas winnen vanwege de directe waarde die Eva levert in de vorm van betere kandidaatervaring en hogere conversie. “Een eerste stap in de robotisering van het recruitmentvak”, stelt Kockelkoren. Kelsey Obdeijn, contentmarketeer bij Octas Finance, vertelt trots: “Het is voor Octas prachtig om tussen onze genomineerde opdrachtgevers ING (unieke IT werving) en ABN AMRO (gewaagde content) te staan. Als outsider gaan we natuurlijk voor de winst!” Ook financieel dienstverlener en Rabobank-dochter DLL ontving een nominatie in de categorie Recruitment voor haar nieuwe carrièrewebsite.

Stemmen kan nog tot en met 7 april op de website van Werf&.