RegioBank start pilot SBR Banken voor kredietrapportages

27 februari 2017 Banken.nl 1 min. leestijd

RegioBank is de eerste bank die vanaf april dit jaar kredietrapportages op digitale en gestandaardiseerde wijze kan ontvangen via SBR (Standard Business Reporting). Het Financiële Rapportages Coöperatief (FRC) en RegioBank (onderdeel van de Volksbank) hebben hiervoor een overeenkomst getekend.

Gedurende een pilot van zes maanden worden financiële gegevens van ondernemers en ondernemingen digitaal en gestandaardiseerd aangeleverd bij RegioBank. Gericht op de financiering van zakelijk werkkapitaal zullen bestaande klanten van een aantal geselecteerde Zelfstandige Adviseurs van RegioBank aan de pilot deelnemen.

Bauke Krist en Berend Dinkla - Pilot SBR BankenFoto: Bauke Krist, directeur Bank, SC Zakelijk Beheer bij de Volksbank (links) en Berend Dinkla, Bestuursvoorzitter Financiële Rapportage Coöperatief

SBR staat voor “Standard Business Reporting” ofwel in het Nederlands “Standaard Bedrijfsrapportages” en is een initiatief van ABN AMRO, ING en Rabobank. Ook de Belastingdienst, Kamer van Koophandel en het Centraal Bureau voor de Statistiek maken gebruik van SBR.