Argenta lanceert nieuw bankplatform voor klanten

10 februari 2017 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Argenta Nederland heeft een nieuw bankplatform gelanceerd op zijn website. Het platform werd gerealiseerd door een consortium van Schuberg Philis, Five Degrees en Boondoggle.

Argenta is een nichespeler in de Nederlandse bankensector. De bank, die zich voornamelijk richt op spaarrekeningen en hypotheken, heeft zo’n 300.000 klanten en beschikt over een netwerk van 750 tussenpersonen. In totaal zijn zij goed voor een hypotheekportefeuille van €16,5 miljard en een spaarportefeuille van €2,5 miljard. “We zijn een betrouwbare en stabiele bank voor mensen die niet houden van risico's en die financiële keuzes maken met gezond verstand”, aldus Marinka van der Meer, CEO van Argenta Nederland.

Argenta lanceert nieuw bankplatform voor klanten

Van der Meer geeft aan dat er steeds meer vraag is naar de diensten van Argenta. Ze vervolgt: “Wij zien duidelijk ruimte voor groei in omvang en aanbod, maar daarvoor is het wel essentieel dat we als moderne digitale bank opereren en snel kunnen inspelen op de wensen van de markt.” Om die reden heeft de bank besloten een nieuw bankplatform te ontwikkelen, dat begin februari gelanceerd is op Argenta.nl. Volgens Van der Meer stelt het nieuwe IT-platform de bank beter in staat om op veranderende behoeftes van klanten in te spelen. “We ronden momenteel de vernieuwing van de infrastructuur af, zodat onze klanten mobile first kunnen bankieren. Het doel is komende jaar de interactie met de klant, de dienstverlening en het productaanbod uit te breiden.”

Het nieuwe platform van de bank is opgebouwd uit verschillende systemen. Om deze systemen en het overkoepelende platform te realiseren schakelde Argenta de hulp in van een consortium van drie bedrijven: Schuberg Philis, Five Degrees en Boondoggle. IT-consultancybureau Schuberg Philis neemt daarbij de functionele eindverantwoordelijkheid en leiding over het consortium op zich. “Argenta Nederland is een van de meest moderne digitale banken op dit moment, zowel qua klantbediening als automatisering”, aldus Pim Berger, managing director van Schuberg Philis. Over de toegevoegde waarde van het nieuwe platform zegt hij: “Klanten van Argenta krijgen een optimale gebruikservaring, doordat Argenta beschikt over een compleet klantbeeld en een state-of-the-art platform om de klant te bedienen.”

Five Degrees is een softwarebedrijf dat zich focust op de financiële dienstverlening. Het bedrijf levert Matrix Midoffice, het ‘banking operating system’ dat Argenta ondersteunt bij het in stand houden van het klantbeeld en dat de bankprocessen in verregaande mate automatiseert. Boondoggle heeft de front-end van het platform ontworpen en gebouwd op basis van Sitecore, Selligent en Relay42. Daarmee is de design en communicatie specialist verantwoordelijk voor de digitale gebruikservaring en de integratie van marketingtools. Volgens Boondoggle CEO Pieter Lambrechts stelt het bankplatform Argenta in staat om “de komende jaren als digitale speler in de Nederlandse markt te floreren.”

Martijn Hohmann, CEO van Five Degrees voegt toe: “Het gebeurt niet vaak dat een volledig nieuw bankplatform wordt uitgerold en zeker niet in zo’n korte tijd. Het kon zo snel doordat Argenta gekozen heeft voor onze end-to-end bankoplossing, dus zowel het ‘core’ bankplatform (Matrix Accounts), als het mid-platform (Matrix Midoffice), wat de interface is naar de klantomgeving. Daardoor hoefden alleen de data uit de oude omgeving gemigreerd te worden.” Volgens hem “staat er een compleet nieuwe digitale bank, met alle denkbare functionaliteit die anno 2017 nodig is om concurrerend te opereren.”