BNP Paribas krijgt Top Employer Europe award 2014

24 februari 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na een onderzoek van het HR-beleid bij tal van Europese bedrijven, kent het Top Employers Institute het kwaliteitscertificaat “Top Employers Europe 2014” toe aan BNP Paribas. BNP Paribas krijgt in België, Frankrijk, Italië, Polen en Turkije het certificaat toegekend, waardoor de Groep ‘Top Employer Europe 2014’ is.

Top Employers Institute geeft deze erkenning aan BNP Paribas omwille van de inzet van zijn communicatiekanalen, de verschillende opleidingsprogramma’s die gecreëerd werden, de flexibele werkomstandigheden en de waaier aan activiteiten die voor nieuwkomers georganiseerd worden.

Goede werkomgeving essentieel voor tevreden en gemotiveerde werknemers

“Wij verheugen er ons over dat we als één van de ‘Top Employers’ uit de bus zijn gekomen”, aldus Bert Van Rompaey, Chief HR Officer bij BNP Paribas in België. “Bij BNP Paribas geloven we dat een goede werkomgeving essentieel is voor tevreden en gemotiveerde werknemers. We blijven daarom verder investeren in de toekomst van onze medewerkers zodat ze zich ten volle kunnen ontwikkelen en geven hen de kans om de verhouding werk en privé op een flexibele manier te regelen via o.a. thuiswerk.

Daarnaast moedigen we interne mobiliteit aan en voeren we een doorgedreven diversiteitsbeleid omdat we ervan overtuigd zijn dat gemengde teams betere prestaties leveren.”

TOP Employers - BNP Parisbas

Top Employers Institute

Het certificaat wordt uitgegeven door het Top Employers Institute (vroeger ‘CRF Institute’), dat bekendstaat om haar jaarlijkse onderzoek naar de arbeidsomstandigheden die werkgevers wereldwijd voor hun werknemers creëren.  Aan de hand van criteria zoals primaire arbeidsvoorwaarden, secundaire arbeidsvoorwaarden en werkomstandigheden, training en ontwikkeling, carrièremogelijkheden en cultuurmanagement, gaat het instituut na wat ‘Top Employers’ onderscheidt van andere werkgevers.

Op deze manier achterhalen en certificeren ze toonaangevende werkgevers: bedrijven die uitstekende arbeidsvoorwaarden bieden, ondersteuning geven voor de ontwikkeling van talent op alle niveaus binnen het bedrijf en ernaar streven om de arbeidsomstandigheden voortdurend te verbeteren.