Arval introduceert nieuwe leaseoplossing voor MKB

13 februari 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Arval (onderdeel van BNP Paribas Retail Banking "Equipment Solutions") introduceert een nieuwe leaseoplossing voor het MKB: een vaste selectie auto’s die men voor een vaste prijs per maand en per kilometer least. De leasemaatschappij start in maart met deze marktbenadering en stelt Dick Bakker aan als directeur van de nieuwe divisie. Bakker draagt zijn huidige functie als commercieel directeur over aan Lennard van Daalen, die nu hoofd buitendienst bij Arval is. De activiteiten voor het MKB spelen zich vooral online af. Het aanbod leaseauto’s verschijnt op de website van Arval.

Duidelijkheid voor ondernemers

De bredere marktbenadering van Arval heeft een internationaal karakter. In diverse Europese landen is er al mee gestart onder de naam ‘Small and Medium Enterprises’ (SME), waarbij leaseauto’s via verschillende kanalen worden ingezet. In Nederland ligt de focus op het concept van een vast aanbod met vaste prijzen: “Kleinere bedrijven willen, zeker in economisch moeilijkere tijden, precies weten wat de kostenontwikkeling van hun wagenpark is. Met onze nieuwe leaseoplossing, waarmee het kostenbeeld transparant is, krijgen zij daar eenvoudig inzicht in. Dat dit werkt, blijkt uit de populariteit van hetzelfde pricingmodel voor ons autodeelconcept, de Wisselwagen.”, aldus Dick Bakker.

Arval - BNP Parisbas Group

Dedicated team

De nieuwe leaseoplossing voor het MKB is vanaf eind maart te vinden op de website van Arval. De draaiende motor achter het concept is een speciaal team dat geïnteresseerde mkb’ers direct verder helpt. Dick Bakker vertelt: “Ook deze markt bieden wij een uitgebreide service. Dit betekent onder andere persoonlijke aandacht en korte communicatielijnen. Dus veel telefonisch contact, bijvoorbeeld na een bezoek aan de website. Met dit team, dat fysiek bij elkaar zit, is dit perfect te realiseren.”