Goldman Sachs investeert 30 miljard in groene energie

17 februari 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs gaat ruim $40 miljard (€ 29,6 mrd) investeren in hernieuwbare energieën, met een focus op zonne-energieprojecten. De bank zal zich voornamelijk richten op  Brazilië, China, India en Mexico en denkt veel rendement binnen deze markt te kunnen behalen.

Zonne-energie
Met name op het gebied van zonne-energie wil Goldman Sachs geld investeren, waardoor uiteindelijk meer en meer gezinnen zonnepanelen zullen afnemen in leaseprogramma’s. De investeringen in dit soort projecten worden volgens de bank snel omgezet in resultaten, waardoor er een golf aan nieuwe startende organisaties te zien op het gebied van zonne-energie. Voornamelijk in Brazilië, India, China en Mexico zal Goldman Sachs deze projecten financieren. 

Goldman Sachs - Hernieuwbare energie

Geen onbekende
Het is niet de eerste keer dat Goldman Sachs zich zal richten op de energiemarkt. Zo stopte de bank eerder al miljoenen ($500 miljoen) in het Amerikaanse bedrijf Solar City, een organisatie op het gebied van schone energie diensten, waardoor de organisatie enorm kon groeien. Ook concurrenten Bank of America, US Bank, JPMorgan en Morgan Stanley hebben in het verleden miljoenen geïnvesteerd in hernieuwbare energie bij soortgelijke energiebedrijven.