Hulpfonds BNP Paribas zamelt driekwart miljoen in

11 februari 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Het Rescue & Recover Fund van BNP Paribas heeft sinds zijn oprichting een jaar geleden al meer dan €750.000 bijeengebracht voor zijn drie partner-ngo’s.

Vijf acties en €750.000 in een jaar tijd

Sinds het hulpfonds eind 2012 werd opgericht, zette het al vijf inzamelcampagnes op. Zo gingen BNP Paribas en zijn medewerkers in op internationale oproepen voor drie belangrijke wereldcrisissen: de overstromingen in India in juli, het Syrische conflict met zijn vele burgerslachtoffers in september, en de verwoestende tyfoon Haiyan in de Filipijnen in november. Dankzij de ingezamelde sommen konden de ngo’s lange termijn hulp bieden voor gezondheidszorg aan moeders en kinderen in Mali, Niger en de Centraal-Afrikaanse Republiek, of voor drinkwater in Kameroen, Vietnam en de Democratische Republiek Congo.

"Het initiatief beantwoordt aan een vraag van onze medewerkers. Een jaar geleden hebben we met vier van onze dochterbedrijven (BNP Paribas Fortis, BNP Paribas Cardif, BNP Paribas Personal Finance en BNP Paribas Suisse (SA)) de handen in elkaar geslagen om het hulpfonds op te richten. Het is een solidariteitsinitiatief dat mensen dichter bij elkaar brengt. In een jaar tijd hebben we meer dan €750.000 euro ingezameld voor onze partner-ngo’s", aldus Baudouin Prot, voorzitter van BNP Paribas en van het Rescue & Recover Fund.

BNP Parisbas

Positieve reacties van hulporganisaties

"Het BNP Paribas Rescue & Recover Fund kan meteen in actie komen. Het is voor het eerst dat een grote onderneming in die mate anticipeert: door preventief een hulpfonds op te richten”, aldus Philippe Lévêque  CEO van CARE.

“Het Rescue & Recover Fund kan hulp bieden aan de slachtoffers van rampen die weinig aandacht krijgen, waardoor het, bij gebrek aan mediabelangstelling, moeilijk is om geld bijeen te brengen voor de nochtans levensnoodzakelijke humanitaire hulpacties”, aldus Anne Bideau verantwoordelijke voor Technische Expertise bij de afdeling Internationale Relaties en Operaties van het Rode Kruis.

“Artsen Zonder Grenzen haalt meer dan 96% van zijn middelen uit privégiften. Het Rescue & Recover Fund levert een aanzienlijke bijdrage aan de realisatie van onze plaatselijke hulpacties voor de armste bevolkingsgroepen. Het zet de werknemers aan om zich samen met de hulpverleners actief in te zetten: een partnership in de ware zin van het woord, “aldus Mélanie Cagniart, directrice Privéfondsenwerving bij Artsen Zonder Grenzen.

Het Rescue & Recover Fund

Het Rescue & Recover Fund, met als voorzitter Baudouin Prot, is een solidariteitsinitiatief dat permanent openstaat voor alle medewerkers van BNP Paribas in de hele wereld. Voor elke ingezamelde gift legt BNP Paribas evenveel bij, met een maximum van €1.100.000 per jaar. Het totale bedrag wordt dan doorgestort aan de drie ngo’s waarmee de groep een partnership gesloten heeft: CARE, Rode Kruis en Artsen Zonder Grenzen.