ABN AMRO-ers doneren kerstpakket aan voedselbanken

27 januari 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

In 2010 is ABN AMRO begonnen met het steunen van de voedselbanken in Nederland. Ieder jaar rond begin december roept de bank haar medewerkers op om eet- en houdbare zaken uit hun eigen kerstpakket te doneren. In de pakketten bevinden zich lege dozen, die gevuld ingeleverd kunnen worden op de verschillende kantoren en van daaruit richting de voedselbanken gaan.

Doelstelling behaald

Ook eind 2013 is deze zogenaamde ‘kerstpakkettenactie’ weer uitgevoerd. ABN AMRO stelde dit jaar zichzelf ten doel om 7.000 gevulde dozen richting de Voedselbank te sturen. Mocht dit lukken, dan zou de bank nog eens €15.000 extra doneren. Inmiddels is bekend dat deze grens behaald is: medewerkers uit het hele land leverden samen 7432 dozen in (zo’n 30% van het totaal aantal uitgedeelde kerstpakketten). Afgelopen vrijdag reikte Gerrit Zalm op het hoofdkantoor van ABN AMRO de beloofde cheque van €15.000  uit aan Tom Hillemans, vice-voorzitter Voedselbanken Nederland.

ABN AMRO - Voedselbank

Aanvullend voedsel en suggesties

Er waren ook kantoren die extra voedsel inzamelden en naar hun lokale voedselbanken brachten. Ook kwam er veel respons op de vraag om suggesties te delen ter professionalisering van de Voedselbank. Deze suggesties worden komende weken beoordeeld en gedeeld met de Voedselbank.