ING investeerder van Vliet naar Aziatische miljardair

14 januari 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

PineBridge uit Hong Kong heeft Stephan van Vliet weten weg te kapen bij ING. De eigenaar van de investeringsgroep, de Hong Kongse miljardair Richard Li, heeft de Nederlander aangetrokken om een fonds van $26 miljard te gaan beheren.

Achtergrond

Van Vliet gaat aan de slag als Head of Insurance Asset Management, een nieuwe functie, en maakt daarvoor de overstap naar Hong Kong. Bij ING beheerde de ervaren bankier het vermogen van tien verzekeraars in de Aziatisch-Pacifische regio. Eerder was hij verantwoorlijk voor het vermogensbeheer aan de verzekeringstak van ING.

Sinds 1999 was Van Vliet werkzaam voor ING. Hij bracht zijn beginjaren door in Milaan. Daarvoor studeerde hij onder meer aan Nyenrode en de John Hopkins University, respectievelijk Business Administration en International Relations and Affairs.

Stephan van Vliet - PineBridge

Pinebridge

In 2010 werd Pinebridge van de hand gedaan door de Amerikaanse verzekeringsmaatschappij AIG. Zodoende viel het bedrijf in handen van Richard Li, wiens vermogen door zakenblad Forbes geschat wordt op zo’n $1,9 miljard. De 47-jarige zakenman uit Hong Kong geeft leiding aan de grootste Aziatische telecomconcern PCCW.

Reeds in oktober vorig jaar liet Li doorschemeren belangstelling te hebben voor verzekeringen, toen bekend werd dat hij ING Hongkong voor een bedrag van $2,1 miljard wilde overnemen. Dit bedrag werd overigens gefinancieerd door zijn vader, Hong Kongs rijkste man Li Ka-shing.