Eerste ABN AMRO Warm Welkom Medewerkers gestart

22 december 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bezoekers van de ABN AMRO kantoren in Sittard en Heerlen worden tegenwoordig welkom geheten door licht verstandelijke gehandicapte medewerkers. De komende tijd zullen ook andere kantoren versterkt worden met zogeheten Warm Welkom Medewerkers.

In het kader van de Participatiewet en het sociaal akkoord heeft het bedrijfsleven in Nederland de opdracht gekregen om tot 2026 100.000 banen te creëren voor mensen met een beperking. ABN AMRO heeft op deze opdracht ingespeeld door de functie Warm Welkom Medewerker in het leven te roepen. Gerrit Zalm, bestuursvoorzitter van ABN AMRO: “Het is belangrijk dat wij ons steentje bijdragen aan de doelstellingen van de Participatiewet.”

Medio december 2016 zijn de eerste Warm Welkom Medewerkers aan de slag gegaan bij de bank. In de kantoren in Sittard en Heerlen worden bezoekers tegenwoordig ontvangen door de licht verstandelijk gehandicapte werknemers, die hen bij binnenkomst voorzien van een drankje en daarnaast verschillende lichte kantoortaken krijgen toebedeeld, zoals papier van de kopieermachine bijvullen en het magazijn op orde houden. De arbeidsovereenkomsten van de tweede Warm Welkom Medewerker werd persoonlijk door Gerrit Zalm ondertekend in Heerlen.

Zalm benadrukt dat ABN AMRO veel belang hecht aan de doelstellingen van de Participatiewet en het sociaal akkoord. “We geven mensen met verschillende beperkingen een kans bij ABN AMRO en blijven uitkijken naar functies binnen de bank waar zij een meerwaarde zijn. De klanten vinden de Warm Welkom Medewerkers geweldig en het personeel in de kantoren is ook enthousiast.” ABN AMRO heeft de intentie om de komende periode het aantal Warm Welkom Medewerkers verder uit te breiden.