ECB brengt na 5 euro ook nieuw 10 euro biljet uit

29 november 2013 Banken.nl 1 min. leestijd

Begin dit jaar voerde de Europese Centrale Bank (ECB) een nieuw biljet van 5 euro in, iets minder dan een jaar later kondigt de centralebank nu ook een nieuw briefje van tien euro aan. Het nieuwe biljet zal net als bij de 5 euro variant deel uitmaken van de zogenaamde Europa-serie. Het ontwerp van het nieuwe 10 euro briefje is nog niet bekend.

Vorige week was er een evenement voor producenten van bankbiljettenapparaten, die aanwezig waren in Brussel in het kantoor van de Nationale Bank van België. Daar werd het nieuws van het nieuwe bankbiljet bekend gemaakt. Hoe het nieuwe biljet er uit komt te zien, is nog niet duidelijk en zal rond 13 januari bekend worden gemaakt.

 10 euro biljet

Authentiek

Net als het eerdere 5 euro briefje, dat in mei van dit jaar geïntroduceerd werd, zal ook het nieuwe 10 eurobiljet aan alle veiligheidseisen voldoen om fraude tegen te gaan en de authenticiteit te garanderen. Het biljet zal in de tweede helft van het volgende jaar beschikbaar zijn en daarna zal het de beurt zijn aan het twintig euro biljet. Daar is echter nog geen datum voor bekend.

Gerelateerde berichten:
DNB: Toename van het aantal valse eurobankbiljetten
DNB: Nederlanders geven eurobiljetten een 6,8
Britse centrale bank wil plastic biljetten invoeren
Makeover 100 dollar biljet in VS tegen fraude