Lloyds brengt deel van TSB Bank naar de beurs

27 november 2013 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

De Britse bank Lloyds gaat komend jaar een gedeelte van TSB Bank naar de beurs brengen. Dat meldt de Britse krant Sunday Telegraph. Lloyds is van plan om bij de beursgang 30% tot 50% van TSB Bank te verkopen.

Europese Commissie dwingt verkoop af

Lloyds werd tijdens de kredietcrisis voor 40% genationaliseerd. In ruil voor de staatssteun moet de bank van de Europese Commissie een deel van haar kantorennetwerk afstoten. Lloyds besloot toen de kantoren onder een eigen naam apart te verkopen of naar de beurs te brengen. De af te stoten kantoren kregen vervolgens de naam TSB Bank.

2 deals van de baan, beursgang een feit

In april van dit jaar ging de verkoop van TSB van Lloyds aan de Co-Operative Group niet door, vanwege de economische situatie en ‘de slechtere groeiverwachtingen en strengere eisen’. In september van dit jaar toonden private equity partijen interesse in de overname van TSB Bank van Lloyds. Daarmee leek een beursgang op dat moment niet meer aan de orde. De interesse werd echter niet omgezet in een overname. Lloyds kiest er nu voor TSB Bank naar de beurs te brengen.

Lloyds brengt deel van TSB Bank naar de beurs

Lloyds nog voor een derde in handen staat

Momenteel is Lloyds nog voor bijna een derde deel in handen van de Britse staat. Eerder dit jaar heeft de Britse staat met de verkoop van een belang van circa 6% in de deels genationaliseerde Lloyds Bank €3,8 miljard opgehaald. Na de verkoop bleef nog 32,7% van het aandelenkapitaal van Lloyds in handen van de Britse staat.

Resultaten Lloyds in derde kwartaal onder druk

Lloyds is in het derde kwartaal diep in het rood gedoken. De Britse bank maakte onlangs bekend dat ze onder de streep een verlies over houdt dat ruim drie keer groter is dan een jaar eerder. Lloyds maakte verlies vanwege de verkoop van bezittingen, belastingen, kosten voor erfenissen uit het verleden en andere eenmalige lasten. Ook nam de Britse bank een voorziening van 750 miljoen pond voor compensatie aan klanten die met onnodige verzekeringen werden opgezadeld.