Kees Hoving benoemd tot nieuwe CEO Deutsche Bank

10 januari 2013 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vandaag maakte Deutsche Bank bekend dat zij voornemens zijn Kees Hoving te benoemen tot Chief Executive Officer van Deutsche Bank Nederland en Hoofd Global Transaction Banking (GTB) Nederland. De voorgenomen benoeming is ter goedkeuring voorgelegd aan De Nederlandsche Bank (DNB). Tevens is de benoeming ter consultatie voorgelegd aan de Ondernemingsraad van Deutsche Bank Nederland.

Kees Hoving wordt de opvolger van Harold Leenen die gevraagd is om een andere functie binnen Deutsche Bank te gaan vervullen. 

Kees Hoving

Kees Hoving heeft meer dan 15 jaar ervaring in de financiële sector. Sinds begin 2010 is hij werkzaam bij Deutsche Bank. Thans is hij verantwoordelijk voor de Trade Finance en Cash Management Corporates activiteiten in Duitsland. Daarvoor was hij in diverse rollen werkzaam voor Royal Bank of Scotland (RBS), onder andere als hoofd Global Transaction Services Netherlands.

Kees Hoving rapporteert als CEO rechtstreeks aan de Raad van Commissarissen van Deutsche Bank Nederland. Hij werkt nauw samen met Maarten van Berckel, die als Chief Country Officer van Deutsche Bank eindverantwoordelijk is voor alle activiteiten in Nederland.

“Wij zijn bijzonder verheugd dat wij Kees Hoving bereid hebben gevonden om Deutsche Bank Nederland N.V. te gaan leiden. Wij hebben onze strategische focus voor de Nederlandse markt aangescherpt en wij zijn ervan overtuigd dat Kees als nieuwe CEO en Hoofd GTB Nederland een leidende rol zal spelen bij het realiseren van onze ambities op de Nederlandse markt", aldus Werner Steinmüller, hoofd van Deutsche Bank Global Transaction Banking, lid van het Executive Committee van Deutsche Bank Group en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Deutsche Bank Nederland.

De heer Hoving heeft meer dan 15 jaar ervaring in de financiële sector. Sinds begin 2010 is hij werkzaam bij Deutsche Bank. Thans is hij verantwoordelijk voor de Trade Finance en Cash Management Corporates activiteiten in Duitsland. Daarvoor was hij in diverse rollen werkzaam voor Royal Bank of Scotland (RBS), onder andere als hoofd Global Transaction Services Netherlands.

Kees Hoving rapporteert als CEO rechtstreeks aan de Raad van Commissarissen van Deutsche Bank Nederland N.V.. Hij werkt nauw samen met Maarten van Berckel, die als Chief Country Officer van Deutsche Bank eindverantwoordelijk is voor alle activiteiten in Nederland.

Werner Steinmüller, hoofd van Deutsche Bank Global Transaction Banking, lid van het Executive Committee van Deutsche Bank Group en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Deutsche Bank Nederland N.V. : “Wij zijn bijzonder verheugd dat wij Kees Hoving bereid hebben gevonden om Deutsche Bank Nederland N.V. te gaan leiden. Wij hebben onze strategische focus voor de Nederlandse markt aangescherpt en wij zijn ervan overtuigd dat Kees als nieuwe CEO en Hoofd GTB Nederland een leidende rol zal spelen bij het realiseren van onze ambities op de Nederlandse markt.”