Deutsche Bank leidt mogelijke verkoop Forbes Media

19 november 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Forbes Media, de media tak van het beroemde Amerikaanse zakenblad Forbes staat heeft aangekondigd verkocht te willen worden. Forbes heeft Deutsche Bank ingeschakeld om leiding te geven aan de strategische heroriëntatie en de eventuele verkoop te begeleiden. Het nieuws werd aangekondigd door Forbes Media CEO Mike Perlis en blijkt uit een interne memo aan de werknemers van het bedrijf, die in handen is gekomen van Bloomberg.

Zakentijdschrift Forbes werd opgericht door B.C. Forbes in 1917 en anno 2013 wordt het geleid door zijn zoon, Steve Forbes. Het zakenblad, dat ook online vertegenwoordigd is op Forbes.com, werd beroemd om zijn rankings van de rijkste personen* op aarde en s’werelds machtigste bedrijven**. Forbes heeft voor de mogelijke verkoop Deutsche Bank ingeschakeld, en zal samen met de bank de mogelijke opties doorlopen.

Forbes - Deutsche bank

Volgens ingewijden zouden zich al potentiële kopers hebben aangediend voor het roemruchte zakenblad, waarvoor naar schatting $400 miljoen neergeteld zou kunnen worden. Overigens zijn er andere bronnen die menen dat slechts de helft van dat bedrag opgebracht kan worden. In ieder geval wordt verwacht dat Forbes Media binnenkort zal spreken met de mogelijke kopers.

*De lijst van miljardairs wordt al lange tijd aangevoerd door América Móvil topman Carlos Slim Helu, met een vermogen van circa $74 miljard. América Móvil aast nog altijd op een mogelijke verkoop van KPN
** s’ Werelds machtigste bedrijf in 2013 is volgens de Forbes ranking de ICBC bank, de grootste bank ter wereld.