ING lanceert wooncampagne over zorgeloos wonen

17 januari 2013 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Met de nieuwe campagne 'Oranje is je thuis voelen' speelt ING in op de ontwikkelingen op de woningmarkt en klanten die zich zorgen maken over de betaalbaarheid van hun hypotheek.

Na de introductie van de campagne ‘Oranje is ING’ in november vorig jaar gaat de bank in 2013 concreter laten zien wat de oranje mentaliteit van ING inhoudt en wat ING voor Nederlandse inwoners, bedrijven en instellingen kan betekenen.

Johan van der Zanden, directeur communicatie ING Nederland: “Nu het minder goed gaat op de woningmarkt en veel mensen zich zorgen maken over hun financiële toekomst, is er in toenemende mate behoefte aan hulp, advies en inzicht. ING vindt het belangrijk dat alle Nederlanders zo zorgeloos mogelijk kunnen wonen en geeft haar klanten graag inzicht of die zorg terecht is. Daarom staat in de nieuwe campagne de Hypotheekhulp van de ING centraal. Hiermee helpen wij onze klanten, die daar juist nu behoefte aan hebben.”

Portretten van Nederlanders met hun huis

De nieuwe tv-commercial bestaat uit verschillende portretten van Nederlanders met hun huis. Door perspectief wordt de suggestie gewekt dat deze mensen hun huis omarmen, koesteren of ondersteunen. Een herkenbaar element in alle vervolgcampagnes wordt Nederlandse muziek, ingezongen door opkomend zangtalent Nielson. Deze zanger, bekend van het tv-programma‘ De beste singer-song writer van Nederland’, vertolkt in deze commercial het nummer ‘Hier’ van Bløf. Naast muziek vormen ook bekende Nederlanders een rode draad binnen de campagnes van ING. Dit keer Ellen ten Damme die op een oer-Nederlandse woonboot woont. Van der Zanden: Met de campagne laten wij zien dat wij betrokken zijn bij Nederland en dat wij weten wat er in de samenleving speelt. Uiteindelijk gaat het erom dat wij in onze dienstverlening aan klanten ook passende oplossingen bieden zoals Hypotheek Hulp.”

Hypotheek Hulp

Onlangs heeft de ING De Hypotheek Hulp geïntroduceerd, een middel om klanten inzicht te geven in hun financiële situatie. Nieuw onderdeel van de Hypotheekhulp is de Hypotheek Stresstest, een eenvoudige online test om huizenbezitters een eerste beeld te geven van hun persoonlijke financiële situatie. In een paar stappen weten zij of hun hypotheek extra aandacht nodig heeft en welke eventuele stappen nodig zijn om hun financiële situatie te verbeteren. Indien nodig, dan biedt de ING verschillende oplossingen, zoals Rentepauze als je je baan verliest. Of hulp bij het tijdelijk verhuren van een woning.