Binck onderzoekt verkoop niet-bancaire activiteiten

12 november 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

BinckBank wil zich toeleggen op zijn kernactiviteiten op het gebied van online brokerage- en vermogensbeheerdiensten. In dit kader start de bank een onderzoek naar de mogelijkheden van een verkoop dan wel een samenwerking voor haar niet bancaire-activiteiten, namelijk de BPO- en software- & licentieactiviteiten.

BPO- en software- & licentieactiviteiten in etalage

De software- en licentieactiviteiten worden uitgevoerd door Able, een zelfstandig onderdeel van BinckBank. De BPO-diensten worden geleverd door BinckBank Professional Services. Genoemde onderdelen opereren gezamenlijk in de markt onder de naam Able.

Bevestiging strategische prioriteit

BinckBank geeft met de voorgenomen desinvestering strategisch prioriteit aan een versnelde realisatie van haar Retail strategie voor de online brokerage- en vermogensbeheer dienstverlening.

Toekomst activiteiten beter geborgd

“Een mogelijke verkoop of samenwerking met andere partijen biedt de niet-bancaire activiteiten van Able een betere basis voor de realisatie van het potentieel dat BinckBank Professional Services heeft opgebouwd”, aldus de bank. Bij het onderdeel werken circa 185 mensen.

Kempen & Co begeleid onderzoek

BinckBank wordt bij het onderzoek onder meer begeleid door Kempen & Co.