Commerzbank: Autonomie is geen doel op zich

05 november 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Commerzbank zet haar deuren open voor een mogelijke toekomstige overname. De CEO van de op één na grootste bank van Duitsland zegt dat Commerzbank niet ten koste van alles onafhankelijk moet blijven. Dat meldt de Duitse krant Welt am Sonntag.

Deuren staan open voor een overname

Al lange tijd wordt over een overname van Commerzbank gespeculeerd. Verschillende potentiële kopers zijn al de revue gepasseerd, zoals BNP Paribas, Santander, Unicredit en UBS. De verklaring van CEO Martin Blessing het afgelopen weekend wakkeren de speculaties verder aan. In deze verklaring komt hij terug op zijn eerdere uitspraak dat de bank als onafhankelijk bank de toekomst ingaat. "Autonomie is voor mij geen doel op zich", aldus Blessing tegen Welt am Sonntag. "Ik wil dat onze medewerkers het gevoel hebben dat ze iets nuttigs voor de maatschappij doen."

Commerzbank in de etalage

Commerzbank is sinds de crisis deels in handen van de Duitse staat, die €18,2 miljard in de bank investeerde. De Duitse staat is van plan om haar belang van 17% in Commerzbank te verkopen aan een andere Europese bank. 

Commerzbank in Nederland

40 jaar geleden opende Commerzbank haar deuren in Nederland. In Nederland richt Commerzbank zich specifiek op Duitse bedrijven met een dochteronderneming in Nederland. Het doel van Commerzbank is verder om de voorkeursbank te worden voor Nederlandse bedrijven met banden met Duitsland en internationale ambities. Commerzbank heeft haar zakelijke klantenbestand in Nederland vorig jaar aanzienlijk zien groeien.