Duitse Commerzbank groeit aanzienlijk in Nederland

04 oktober 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Commerzbank heeft haar zakelijke klantenbestand in Nederland vorig jaar aanzienlijk zien groeien. Met de huidige groeicijfers zal de bank eerder dan verwacht haar groeidoelstelling van 2017 realiseren. Dat meldt Commerzbank op een receptie ter gelegenheid van haar 40ste verjaardag in Nederland.

Groei van het zakelijke klantenbestand

Het aantal Duitse zakelijke klanten van Commerzbank met een dochteronderneming in Nederland steeg vorig jaar met 15% naar 680. Het doel is om in 2017 het aantal van 750 klanten te bereiken, aldus Country Manager Dirk Dreiskämper op de receptie van de bank. De bank is dan ook goed op weg om haar doelstellingen te realiseren. Het aantal Nederlandse zakelijke klanten met dochterondernemingen in Duitsland is eveneens gegroeid met 10%. 

Commerzbank

Commerzbank in Nederland

40 jaar geleden opende de op een na grootste bank van Duitsland haar deuren in Nederland. In Duitsland is Commerzbank marktleider voor kleine en middelgrote bedrijven. In Nederland richt Commerzbank zich specifiek op Duitse bedrijven met een dochteronderneming in Nederland. Het doel van Commerzbank is verder om de voorkeursbank te worden voor Nederlandse bedrijven met banden met Duitsland en internationale ambities. De bank biedt een breed scala aan producten op het gebied van financiering, cash management en betalingsverkeer. Bovendien biedt Commerzbank bedrijven direct toegang tot de kapitaalmarkt en begeleidt hen in hun internationale activiteiten.