ING betaalt weer gedeelte staatssteun terug

31 oktober 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

ING is volgende week weer een stap dichterbij de volledige aflossing van de ontvangen staatssteun. Op 6 november betaalt ING de volgende tranche van €1,125 miljard aan de Nederlandse staat.

"Belangrijke stap in de richting van volledige terugbetaling"

Van de totale kapitaalinjectie van €10 miljard is volgende week €8,5 miljard terugbetaald met daar bovenop €2,8 miljard aan rente en premies. Tot nu toe is in total €10,156 miljard aan de Nederlandse staat betaald.

ING - Terugbetaling staatssteun

"Het is opnieuw een belangrijke stap in de richting van een volledige terugbetaling van de €10 miljard steun van de Nederlandse staat die ING kreeg tijdens de financiële crisis", zegt CEO Ralph Hamers. De volgende aflossing staat gepland voor maart volgend jaar en de laatste afbetaling staat gepland voor mei 2015.

Goed rendement voor de Nederlandse Staat

De Nederlandse Staat gaat tussen de €4 en €4,5 miljard verdienen met haar steun aan ING tijdens de financiële crisis. Dit zei voormalig topman van ING, Jan Hommen, tijdens de algemene aandeelhouders-vergadering in mei dit jaar. Volgens de huidige CEO, Ralph Hamers, maakt de Nederlandse staat een gemiddeld jaarlijks rendement van 12,5%.

De afspraken over de terugbetaling van de staatssteun is onderdeel van het herstructureringsplan dat ING is overeengekomen met de Europse Commissie en de Nederlandse Staat.