Rabobank, ABN AMRO en ING in top 20 LinkedIn

28 oktober 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen

Grootbanken Rabobank, ABN  AMRO en ING behoren volgens leden van zakelijk platform LinkedIn tot de 20 populairste werkgevers van dit jaar. Koploper van de ‘Most InDemand Employers Nederland 2013’ ranking is Shell. In de top vijf staan ook Philips en KLM.
 
LinkedIn analyseerde de populariteit van de in totaal meer dan drie miljoen Nederlandse bedrijven op LinkedIn. De ranking is gebaseerd op de activiteit van leden op het sociale netwerk, waaronder het volgen en bezoeken van bedrijfspagina’s en het bekijken van profielen van werknemers. De top 20:
 
Populairste bedrijven op LinkedIn
 
Het is voor het tweede jaar dat LinkedIn deze populariteitslijst publiceert. Vorig jaar stonden Rabobank en ABN AMRO op #1 en #2. ING is dit jaar een nieuwe binnenkomer in de top 20. Ook accountancy- en consultancybureaus zijn weer stevig vertegenwoordigd in de 2013 editie van de lijst: Accenture is op de zesde plaats de hoogst genoteerde, Deloitte staat op de tiende plaats. Big 4 concurrenten PwC staat op plaats 13, Ernst & Young (tegenwoordig EY) op 16.