BinckBank ontvangt miljoenenclaims van 9 miljoen

23 oktober 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

BinckBank heeft twee claims van in totaal €9 miljoen ontvangen vanwege het tekortschieten in de zorgplicht. Dat heeft de online broker in een persbericht laten weten. De bank wijst de claims van de hand.

“BinckBank heeft van twee groepen personen, waarvan een aantal in een stichting zijn georganiseerd, twee claims ontvangen van in totaal € 9 miljoen. BinckBank zou volgens de claims tekort zijn geschoten in haar zorgplicht tegenover derden (niet-cliënten)” aldus de bank. De twee groepen beweren dat ze geld hebben overgeschreven op de rekeningen van twee klanten van BinckBank. Deze klanten zouden met dat geld beleggingsdiensten aan hen hebben verleend, zonder over de vereiste vergunning te beschikken.

BinckBank - miljoenenclaim

De gedupeerden claimen dat BinckBank had moeten ingrijpen op basis van de zorgplicht. De bank vindt dat het niet tekortgeschoten heeft en wijst aansprakelijkheid dan ook van de hand. Een woordvoerder van BinckBank laat weten dat het “'op dit moment nog te vroeg is om in te gaan op de zaak”. Naar verwachting worden beide zaken behandeld in een procedure.