Hadewych Kuiper nieuwe Commercieel Directeur Triodos

23 oktober 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Hadewych Kuiper, tot voor kort Hoofd Marketing International bij Triodos, is benoemd tot Commercieel Directeur bij Triodos Investment Management.  

Overstap van Marketing naar Commercie

In haar vorige functie als Hoofd Marketing International had zij de leiding over de Internationale Marketing en Communicatieafdeling van Triodos en was zij verantwoordelijk voor de merkpositionering en de marktbenadering in de landen waar de bank actief is op het terrein van Retailbanking, Business-  en Private Banking en Investment Management.

Triodos - Hadewych Kuiper

Als Commercieel Directeur gaat Kuiper zich vooral toeleggen op de strategische marktbenadering van Triodos Investment Management en het verder uitbouwen van de verleende services aan investeerders.            

Goede positionering als startpunt

“Als wereldwijd erkende koploper op het gebied van ‘impact investing’ en met een toegewijde missie om geld te laten werken voor positieve en duurzame verandering, is Triodos Investment Management goed gepositioneerd om te voldoen aan de toenemende vraag voor duurzame investeringsmogelijkheden”, stelt Kuiper in een reactie op haar benoeming.

Triodos Investment Management

Triodos Investment Management voert de directie over 19 beleggingsfondsen die elk in een ander duurzaamheidsthema investeren en/of verschillende rendement/risico profielen kennen. De fondsen richten zich op investeringen in duurzame energie, duurzaam vastgoed, cultuur, biologische landbouw, microfinanciering in ontwikkelingslanden. De gezamenlijke Triodos beleggingsfondsen hebben ultimo 30 juni 2013 een beheerd vermogen van €2,4 miljard euro.