ING hoofdsponsor van TEDxAmsterdam 2013

10 oktober 2013 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ING heeft zich ook dit jaar weer verbonden als hoofdsponsor van innovatieplatform TEDxAmsterdam*. Naast ING hebben ook onder meer KPN, Deloitte, Dell, Clifford Chance, McKinsey & Company, Liander en BMW toegezegd TEDxAmsterdam te ondersteunen.
 
Doelstelling van TEDxAmsterdam is om grootste ideeën te identificeren en deze kenbaar te maken aan het brede publiek.  Daarnaast wil TEDxAmsterdam actie initiëren door, samen met haar partners, ideeën te helpen verbeteren en op deze manier de impact te vergroten. Als laatste is TEDxAmsterdam dit jaar met haar partners de samenwerking aangegaan om ideeën te verbinden en sectoroverstijgende transities in gang te zetten.

TEDxAmsterdam

ING

Grootbank ING ondersteunt TEDxAmsterdam zowel met de conferentie als met het innovatieprogramma. “De ondersteuning van ING is voor ons enorm belangrijk. Naast dat ING met al haar kennis over ondernemerschap bij uitstek een partner is die de TEDxAmsterdam Award deelnemers kan helpen hun idee te realiseren is het ook erg waardevol dat ING kan helpen met verbindingen leggen met andere ondernemers” aldus Jasper de Valk, partnerships director bij TEDxAmsterdam, tegenover Banken.nl.
 
Ook neemt ING deel in de TEDxAmsterdam Award partnerjury om de top 10 ideeën van Nederland te selecteren die hun idee mogen pitchen op TEDxAmsterdam in Het Concertgebouw. Namens ING zal Robert Specken (Managing Director ING Corporate Finance) deelnemen in de jury op vrijdag 11 oktober in het inspirerende Andaz Hotel. Naast Robert Specken zitten in de jury: Wassili Bertoen (Deloitte), Paul van der Schoot (McKinsey), Erik Hoving (KPN), Jeannine Peek (Dell), Michel Pozas Lucic (KLM), Bas Boris Visser (Clifford Chance), Anwar Osseyran (SURFsara) en Oscar Zwiers (Ballast Nedam).

ING partner van TEDxAmsterdam

Winnaar TEDxAmsterdam

De top 10 ideeën mogen hun concept pitchen tijdens TEDxAmsterdam, dat op 6 november plaatsvindt in Het Concertgebouw in Amsterdam. De uiteindelijke winnaar van de TEDxAmsterdam Award mag vervolgens diezelfde middag op het hoofdpodium pitchen tegenover alle bezoekers van het event. De bekendmaking van de winnaar en het complete overige programma zal de gehele dag live te volgen zijn via www.tedxamsterdam.nl.
 
* TED staat voor Technology, Entertainment en Design en is van een 4-daagse conferentie in Californië (1984) gegroeid naar een platform met meerdere initiatieven waar de grootste denkers van de wereld hun ‘idea worth sharing’ delen via een TED talk van maximaal 18 minuten. De TED talks worden vervolgens via TED.com gepubliceerd en bereiken zo een miljoenen publiek. In 2009 is TED gestart met het TEDx programma, waarbij lokale zelfstandig georganiseerde events mensen bij elkaar brengen om de TED ervaring te delen. TEDxAmsterdam is in dat jaar gestart met haar eerste event.