FiNBOX is over op IBAN en klaar voor SEPA

09 oktober 2013 Banken.nl 1 min. leestijd

FiNBOX, de service waarmee organisaties facturen en waardedocumenten digitaal naar de internetbankieromgeving van consumenten kunnen sturen, is gereed voor SEPA. Nu SEPA-betalingen met IBAN rekeningnummers via FiNBOX kunnen worden afgehandeld is het volgens Betaalvereniging Nederland het moment voor organisaties om over te stappen op FiNBOX. Zeker nu als gevolg van de invoering van SEPA alle acceptgiro’s en incasso’s vervangen moeten worden door nieuwe Europese varianten.

FiNBOX

FiNBOX is een service waarmee organisaties facturen en documenten digitaal naar de internetbankieromgeving van consumenten kunt sturen. Met FiNBOX kunnen organisatie kosten besparen en inspelen op de behoefte van klanten om financiële post digitaal op één centrale plek te ontvangen en te beheren. FiNBOX is een initiatief van ABN AMRO, de ING en Rabobank.

Finbox

FinBOX klaar voor SEPA

Het belangrijkste gevolg van de invoering van SEPA voor FiNBOX is het gebruik van IBAN rekeningnummers. Ondernemingen en organisaties die met hun administraties reeds over zijn op IBAN, kunnen die langere rekeningnummers voortaan ook gebruiken in elektronische facturen voor FiNBOX. Voor de rekeninghouders van ABN AMRO, ING en Rabobank die zo’n factuur in hun FiNBOX ontvangen, verandert er niets. Als vanouds hoeven zij de betaling van de elektronische factuur alleen nog goed te keuren via internetbankieren, met een simpele muisklik.