Barclays stopt met wealth management in 130 landen

27 september 2013 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

In 2016 wil Barclays stoppen met haar wealth management dienstverlening in 130 landen. Dit voornemen van de Britste bank komt voort uit een poging om de winstgevendheid te verhogen. Dit meldt persbureau Reuters donderdag. Momenteel werken ongeveer 8.000 mensen bij de wealth management tak van Barclays.

Stoppen wealth management onderdeel van nieuwe strategie 

Om de winstgevendheid te verhogen richt Barclays zich in haar nieuwe strategie meer op haar winstgevende kernactiviteiten. Het stopzetten van de wealth management activiteiten is onderdeel van deze strategie.  "We richten ons op het verminderen van de complexiteit en we willen concurreren op die gebieden waar we kunnen winnen", aldus een woordvoerder van de bank. Met een rendement op eigen vermogen van slechts 2,5% in de eerste helft van dit jaar blijven de prestaties van de wealth management divisie achter op de concurrentie en targets van CEO Antony Jenkins. 

Barclays Wealth Managemement

Wealth management in afgeslankte vorm

In april van dit jaar maakte Barclays bekend haar wealth management divisie te herstructureren. Na de herstructurering zal deze divisie zich nog richten op 70 markten. De wealth management tak zal ook meer samen gaan werken met de retail en corporate banking divisies.

Naast de reductie van het aantal markten zal ook de dienstverlening voor klanten met een beleggingsvermogen tussen £100.000 en £500.000 worden versoberd. Vanaf 2016 valt deze klantengroep in het lichtere segment Private Clients.