ASN Duurzaam Aandelenfonds belegt in Tesla Motors

07 december 2016 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na grondig onderzoek heeft ASN Bank besloten om te beleggen in Tesla Moters. ASN Bank ziet in Tesla Moters een 'game changer' als het gaat om de automarkt en de markt voor zonne-energie. Volgens de bank blinkt Tesla uit in haar visie op duurzaamheid. Voldoende reden voor ASN Bank om Tesla Moters toe te voegen aan haar portoflio.

Beleggen in ‘game changers’
Tesla Motors is nu goedgekeurd voor de ASN Beleggingsfondsen door een aanpassing in haar duurzaamheidsbeleid. ASN heeft recent haar beleid voor bedrijven die een nadrukkelijke, belangrijke rol spelen bij verduurzaming van de samenleving (‘game changers’), gewijzigd. De bank kan nu bedrijven goedkeuren op twee voorwaarden: ze hebben op belangrijke punten goed beleid én ze laten zien dat zij het in de praktijk goed doen. Tesla Motors voldoet aan deze criteria.

ASN Duurzaam Aandelenfonds belegt in Tesla Motors

Grondig onderzoek 
ASN Bank onderzoekt bedrijven op het gebied van mensenrechten, klimaat, biodiversiteit en goed bestuur. Ze beoordeelt hun gepubliceerde beleid en misstanden waar de media over rapporteren.

Consumentenbescherming
Met Tesla Motors heeft ASN Bank contact gehad over onder andere consumentenbescherming. ASN heeft vragen gesteld over de veiligheid van de Tesla-auto’s en de communicatie over defecten aan klanten en veiligheidscommissies. Tesla Motors antwoordde dat het volledig transparant is, en dat het de veiligheid van de auto’s heel belangrijk vindt. De antwoorden waren voor ASN Bank voldoende.